Vignaioli Contrà Soarda Musso - Torchio 2019

Italien
Italien
Veneto
 • Gastromand
  2016
  2016
  Bedst i test
 • Gastromand
  2016
  2016
 • Gastromand
  2015
  2015

Skøn, frisk, kompleks. Ekspressiv duft af blomster, blommer, røde bær og en frisk underliggende mineralitet. Flotte frugtnuancer og bløde tanniner, der sikrer en dejlig lang finish.

Læs mere
 • Gastromand
  2016
  2016
  Bedst i test
 • Gastromand
  2016
  2016
 • Gastromand
  2015
  2015

Skøn, frisk, kompleks. Ekspressiv duft af blomster, blommer, røde bær og en frisk underliggende mineralitet. Flotte frugtnuancer og bløde tanniner, der sikrer en dejlig lang finish.

Læs mere
 • Ecological
 • NatureWine
Musso - Torchio 2019
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Nordisk køkken
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Blomster

Blomster

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Varme krydderier

Varme krydderier

Vanilje

Vanilje

Krydderier

Krydderier

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Tranebær

Tranebær

Druer
Marzemino Nero
Carménère
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Musso er vinhuset Contrà Soardas skønne, friske og komplekse rødvin og Gottardi-familiens seneste skud på stammen. En serie af ”limited editions”, skabt ud fra ideen om at kommunikere autenticitet og respekt for områdets jorder og dyr. På den lokale dialekt betyder Musso æsel, og Musso er en hyldest til gårdens æsler, der også bidrager til driften hvad enten det er som græsslåmaskiner eller som hjælp til transport. Hver årgang er opkaldt efter et af familiens æsler og varierer i både druesammensætning og lagringslængde.

Musso er fremstillet på den lokale druesort Marzemino Nero og Pinot Noir. Druerne håndhøstes, og gærer i temperaturregulerede ståltanke med hjælp fra de respektive druesorters naturlige gærceller. Efter endt alkohol- og malolaktisk gæring, lagrer vinen i store egefade i 24 måneder, inden sammenstikning og yderligere et års flaskelagring. Musso har en tæt dybrød farve. En ekspressiv duft af blomster, blommer, røde bær, og en frisk underliggende mineralitet. I smagen er den kompleks og frisk. Frugtnuancerne holder ved, og mineraliteten og de bløde tanniner sikrer en lang finish. Nyd den til alskens kød- eller pastaretter, og gerne med en let afkølet starttemperatur.

Læs hele beskrivelsen
H - Vignaioli Contra Soarda - wide - 13_Edit.jpg
Produceret af Vignaioli Contrà Soarda
Når talen falder på Veneto-regionen i støvlelandets nordøstlige del, vil de fleste uvilkårligt tænke på vine som Ripasso, Amarone og Valpolicella. Men Italiens tredjestørste vinproducerende region er andet og mere end det, og et par timers kørsel øst for Gardasøen finder man netop noget ganske andet. For foden af Asiago-plateauet i San Michele di Bassano del Grappa har man dyrket vin og oliven siden år 1000 i den vulkanske jord, hvor de blidt duvende skråninger har nydt godt af de kolde nordlige vinde. Gottardi-familien har igennem generationer drevet restaurantvirksomhed i området – faktisk siden 1904. Dedikeret til deres passion for mad og vin, besluttede familiens nuværende overhoveder i 1999, at kaste sig over vin- og olivenavl. Som Gloria og Mirco poetisk udtrykker det: ”Vi ville plante drømme, og høste vindruer og oliven.” 60.000 vinstokke og 1.000 oliventræer senere var vingården Vignaioli Contrà Soarda en realitet. Fra sin spæde opstart har mark- og kælderarbejde været tilrettelagt efter økologiske principper, og med bæredygtighed og harmoni med naturen for øje. I dag viderefører børnene Eleonora og Marcello familiedrømmen, med samme engagement og entusiasme som forældrene, og sigter efter at udvikle porteføljen med yderligere økologiske vine og naturvine – oftest på interessante lokale druer, der formentlig endnu er ukendte for et flertal af vinelskere
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt