Vignaioli Contrà Soarda Terra - Carbon Jacked 2019

Italien
Italien
Veneto

Terra er Europas første CO2 negative vin og en udsøgt vin, du kan nyde med god samvittighed. Et overflødighedshorn af røde bær med fin underliggende mineralitet og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere

Terra er Europas første CO2 negative vin og en udsøgt vin, du kan nyde med god samvittighed. Et overflødighedshorn af røde bær med fin underliggende mineralitet og fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
  • Ecological
Terra - Carbon Jacked 2019
205
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Italiensk mad
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Blomster

Blomster

Hindbær

Hindbær

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Druer
Marzemino Nero
Merlot

Beskrivelse

Terra er Europas første CO2 negative vin. Og hvordan kan det så lade sig gøre, tænker du sikkert. Det kan det, fordi Contrà Soarda, der fremstiller vinen efter økologiske principper, er gået sammen med miljøorganisationen Carbon Jacked om en vin, der beskytter planeten frem for at skade den. Teamet har grundigt analyseret vinfremstillingsprocessen fra drue til vinflaske, for dermed at forstå den tilknyttede drivhusgasudledning under hele produktionen. Det kalkulerede CO2 aftryk har de så købt klimakreditter for i overmål, så det sluttelige klimaaftryk er negativt.

En af investeringerne for klimakreditterne er gået til at beskytte Ntakata skoven i Tanzania, da træer jo absorberer CO2. FN estimerer at 420 millioner hektarer af dette skovområder er forsvundet siden 1990.Derudover har man valgt at investere i solkogere til flygtningefamilier i Chad som følge af krigen i Darfur. Solkogere udleder ikke CO2, og siden projektets start er der uddelt mere end 7.000 solkogere til hjælp for mere end 15.000 flygtninge, hvilket har reduceret 52.000 ton CO2.

Terra er med andre ord en vin, du kan nyde med god samvittighed. Den er økologisk dyrket på Marzemino Nero og Merlot, høstet i Bassano del Grappa i Venetos nordøstlige del i gammel vulkansk jordbund, der er rig på mineraler og salt. Druesorterne afstilkes og mikro-vinificeres individuelt, og spontangærer med skindkontakt i en måned. Efterfølgende lagrer Marzemino Nero i store 2.000 liter fade, mens Merlot lagrer i 225 liter barriques i 18 måneder. Efter sammenstikningen lagrer vinen yderligere seks måneder i flasken inden frigivelse til salg. Terra - Veneto Rosso har en smuk dyb farve med violette reflekser. Duften er et sandt overflødighedshorn af røde bær, med en fin underliggende mineralitet. Disse nuancer går igen i smagen, der er indrammet af fløjlsbløde tanniner afsluttende med en lang frugtrig og mineralsk eftersmag.

Læs hele beskrivelsen
H - Vignaioli Contra Soarda - wide - 13_Edit.jpg
Produceret af Vignaioli Contrà Soarda
Når talen falder på Veneto-regionen i støvlelandets nordøstlige del, vil de fleste uvilkårligt tænke på vine som Ripasso, Amarone og Valpolicella. Men Italiens tredjestørste vinproducerende region er andet og mere end det, og et par timers kørsel øst for Gardasøen finder man netop noget ganske andet. For foden af Asiago-plateauet i San Michele di Bassano del Grappa har man dyrket vin og oliven siden år 1000 i den vulkanske jord, hvor de blidt duvende skråninger har nydt godt af de kolde nordlige vinde. Gottardi-familien har igennem generationer drevet restaurantvirksomhed i området – faktisk siden 1904. Dedikeret til deres passion for mad og vin, besluttede familiens nuværende overhoveder i 1999, at kaste sig over vin- og olivenavl. Som Gloria og Mirco poetisk udtrykker det: ”Vi ville plante drømme, og høste vindruer og oliven.” 60.000 vinstokke og 1.000 oliventræer senere var vingården Vignaioli Contrà Soarda en realitet. Fra sin spæde opstart har mark- og kælderarbejde været tilrettelagt efter økologiske principper, og med bæredygtighed og harmoni med naturen for øje. I dag viderefører børnene Eleonora og Marcello familiedrømmen, med samme engagement og entusiasme som forældrene, og sigter efter at udvikle porteføljen med yderligere økologiske vine og naturvine – oftest på interessante lokale druer, der formentlig endnu er ukendte for et flertal af vinelskere
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt