Viña Mayor Gran Reserva 2014

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
 • Tim Atkins
  2014
  2014
  92 Point
 • Guía Peñin
  2014
  2014
  92 Point
 • VinAvisen
  2012
  2012

Fantastisk Gran Reserva-vin af Tempranillo-druer fra 60 år gamle vinstokke og 2 års lagring. Et pletskud fra en af spansk vins store stjerner. Intens, fyldig og kompleks.

Læs mere
 • Tim Atkins
  2014
  2014
  92 Point
 • Guía Peñin
  2014
  2014
  92 Point
 • VinAvisen
  2012
  2012

Fantastisk Gran Reserva-vin af Tempranillo-druer fra 60 år gamle vinstokke og 2 års lagring. Et pletskud fra en af spansk vins store stjerner. Intens, fyldig og kompleks.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Gran Reserva 2014
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 369 kr.

  279
  kr. /stk
  Spar i alt 540 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Figen

  Figen

  Cedertræ

  Cedertræ

  Tobak

  Tobak

  Dild

  Dild

  Blåbær

  Blåbær

  Lakrids

  Lakrids

  Druer
  Tempranillo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Et pletskud fra en af spansk vins store stjerner

  Med en placering i den såkaldte ”gyldne mil” langs Duero-floden i det nordvestlige Spanien – i vindistriktet Ribera del Duero – har Tempranillo-druerne til denne fantastiske Gran Reserva-vin haft de bedst tænkelige forhold under opvæksten.

  For her i 700-800 meters højde lige i begyndelsen af den spanske højslette, er både klimaet og undergrunden ideelle til vindyrkning. Vejret er tørt og solrigt, og der er rigelig adgang til vand fra Duero-floden. Undergrunden består af silikat og ler med regelmæssige koncentrationer af kalk og mergel, som er med til at præge smagen i druerne. Sammen med den nænsomme og kærlige behandling gennem hele produktionsprocessen, er denne vin et perfekt bud på en ekstraordinær Gran Reserva.

  En ekstraordinær oplevelse

  At der er tale om en ekstraordinær vin, opdager du allerede, når du hælder vinen op. Den intense, kirsebærrøde vin har en fantastisk dybde og sætter tykke, dovne dråber på glaskanten, når du slynger vinen forsigtigt rundt i glasset.

  Allerede under ophældningen breder der sig en intens og kraftig aroma af modne solbær og hindbær. Når du nærmer glasset til munden, bemærker du også meget hurtigt duftnoter af krydderier og læder. De stammer fra de 2 års lagring på franske Bordeaux-egetræsfade. Herfra stammer også duften af de aromatiske krydderurter og brødduften, der blidt mikses ind i duftoplevelsen.

  Så snart du får vinen ind i munden, mærker du dens meget kødfulde tekstur mod tungen, samtidig med at der breder sig en intens smag af moden frugt i munden. Eftersmagen er lang, og byder på både smagsnoter af læder og krydderier og en perfekt afrundet syre. 

  Skabt af Spaniens første kvindelige Master of Wine!

  Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til den kommende stjerne inden for spansk vinproduktion. Det er herfra landets næste stjernevine forventes at komme – og flere er allerede godt på vej mod stjernestatus.

  Og Viña Mayor er bestemt en af stjernerne. Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har, kombineret med de stolte vintraditioner, der har lagt grund for Ribera del Duero.

  I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien, og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.

  Skabt med kærlighed, omhu og god tid

  Lige som mange af de andre vine fra Viña Mayor, er denne vin skabt med masser af kærlighed til druerne, stor omhu under produktionen og givet masser af tid til at lagre og modne.

  God til vildt, modne oste og chokolade

  Den elegante Gran Reserva-vin fra Viña Mayor har modtaget flere udmærkelser og vundet guldmedaljer for sin 2007-årgang. Den egner sig godt til retter med vildt, rødt oksekød, samt stege og stuvninger af lam og slow-cooked grisekød.

  Vinen passer også godt til modne oste uanset styrke, samt til mørk chokolade og desserter.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Vina-Mayor-wide-8-2_Edit.jpg
  Produceret af Viña Mayor
  Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Viña Mayor er bestemt en af stjernerne fra området. Grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero. I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.
  Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra castilla y león området i Spanien
  Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt