Viña Mayor Reserva 2018

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
 • Tim Atkins
  2018
  2018
  93 Point
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point
 • Wine Enthusiast
  2018
  2018
  92 Point

Elegant og smukt ældet Tempranillo-rødvin med smag og duft af modne bær og elegante noter af tobak og læder fra fadet. Moden og kompleks vin, der er velegnet til rigtige ”herreretter”.

Læs mere
 • Tim Atkins
  2018
  2018
  93 Point
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point
 • Wine Enthusiast
  2018
  2018
  92 Point

Elegant og smukt ældet Tempranillo-rødvin med smag og duft af modne bær og elegante noter af tobak og læder fra fadet. Moden og kompleks vin, der er velegnet til rigtige ”herreretter”.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Reserva 2018
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 249 kr.

189
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Gris
Kalv
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Dild

Dild

Blåbær

Blåbær

Lakrids

Lakrids

Druer
Tempranillo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Kompleks og elegant Reserva-vin fra Spaniens første kvindelige Master of Wine!

Viña Mayor Reserva er en elegant og smukt ældet Tempranillo-rødvin, der i både duft og smag afslører den store umage, der er lagt i alt lige fra dyrkningen og udvælgelsen af druerne over gæringen og til lagringen. 

Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til den kommende stjerne inden for spansk vinproduktion. Det er herfra landets næste stjernevine forventes at komme – og flere er allerede godt på vej mod stjernestatus.

Og Viña Mayor er bestemt en af stjernerne. Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero.

 I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark. 

Oplevelsen af Viña Mayor Reserva

Den fuldstændig mørke, rubinrøde vin kan ikke undgå at fange dit blik, så snart du hælder den op i dit vinglas. For vinen smyger sig kælent rundt i glasset under ophældningen, før den lægger sig til ro med et blåligt skær på overfladen.

Fra vinen breder der sig en duft af herreværelse med elegante noter af læder og tobak, kombineret med duften af modne, mørke bær, søde krydderier og en let note af brød eller toast.

Smagsoplevelsen står fuldstændig mål med duftoplevelsen. Udover tobak og læder er der også en tydelig smag af mokka, der blander sig nænsomt i smagsoplevelsen. Vinen føles silkeblød på tungen med en kompleks struktur og en perfekt afrundet syre. Og eftersmagen er lang og delikat.

Perfekt til ”herremad”

Det er ikke til at gå fejl af, at denne vin har fået al den kærlighed, der skal til, for at skabe en moden og kompleks vin, der er velegnet til rigtige ”herreretter”. Druerne stammer fra nogle af vinhusets ældste vinstokke, der har stået på de samme skråninger i 900 meters højde i mere end 60 år.

Viña Mayor Reserva er oplagt til rødt kød, stege og stuvninger med vildt, Castaliansk-inspirerede stege og alle former for modne, stærke oste. Også velegnet til kødholdige risretter og retter og supper med svampe.

Læs hele beskrivelsen
H - Vina-Mayor-wide-8-2_Edit.jpg
Produceret af Viña Mayor
Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Viña Mayor er bestemt en af stjernerne fra området. Grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero. I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt