Viña Mayor Roble 2022

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  91 Point
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019

Flot rubinrød vin på Tempranillo-druen fra Spaniens første kvindelige Master of Wine. Masser af frugtduft og frisk, saftig frugtsmag med en lang, behagelig eftersmag.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  91 Point
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point
 • Flaskehalsen
  2019
  2019

Flot rubinrød vin på Tempranillo-druen fra Spaniens første kvindelige Master of Wine. Masser af frugtduft og frisk, saftig frugtsmag med en lang, behagelig eftersmag.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Roble 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 139 kr.

85
kr. /stk
Spar i alt 324 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Tapas
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Dild

Dild

Blåbær

Blåbær

Lakrids

Lakrids

Druer
Tempranillo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Viña Mayor Roble er en utrolig lækker rødvin og det smukke åbningsnummer ind til Viña Mayors forrygende kvalitetsunivers.

Viña Mayor – fra Spaniens første kvindelige Master of Wine!

Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Det er et område, der af mange internationale vineksperter er udråbt til den kommende stjerne inden for spansk vinproduktion. Det er herfra landets næste stjernevine forventes at komme – og flere er allerede godt på vej mod stjernestatus.

Og Viña Mayor er bestemt en af stjernerne. Vinhuset blev grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har, kombineret med de stolte vintraditioner, der har lagt grund for Ribera del Duero.

I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber, men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien, og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.

Viña Mayor Roble

Viña Mayor Roble er en flot, rubinrød vin med et blåligt skær og god fylde. Det gør vinen til en fryd for øjet.

Duften fra vinen indeholder masser af aroma fra røde og mørke sommerbær samt lette duftnoter af toast og milde krydderier som følge af lagringen på franske eller amerikanske egetræsfade.

Viña Mayor Roble føles forfriskende, saftig og let på tungen med en dejlig og frisk syre, samt tydelig smag af modne skovbær. Eftersmagen er langvarende med behagelige, fine smagsnoter fra lagringen.

En hverdagsvin til både hygge, aperitif og mad

Viña Mayor Roble er en fantastisk hverdagsvin, der egner sig lige så godt til en stille hyggestund med gode venner som til aperitif eller mad.

Til mad kan vinen både serveres til tapas-tallerkener, grill og kødretter af f.eks. lam eller gris. Viña Mayor Roble er også velegnet til pastaretter, risotto og moderat modne oste.

Så med Viña Mayor Roble får du alt i alt en meget allround vin, der kan bruges til alle de steder, hvor rødvin er det oplagte valg. Det gør Viña Mayor Roble til det perfekte valg til både hverdag, middagsselskaber og fest.

Ribera del Duero

Ribera del Duero ligger i den nordlige del af Spanien i starten af det, der bliver til den store spanske højslette. Det ligger i 700-800 meters højde langs den yngre del af Duero-floden. En flod, som også har haft stor betydning for portvinsproduktionen i nabolandet Portugal.

På højsletten er både klimaet og undergrunden ideelle til vindyrkning. Vejret er tørt og solrigt, og der er rigelig adgang til vand. Samtidig er der en tydelig og smagbar indflydelse fra den silikat- og lerholdige undergrund med regelmæssige koncentrationer af kalk og mergel.

Viña Mayor ligger inden for den såkaldte ”gyldne mil”. Det er en særlig del af Ribera del Duero, hvor områdets særlige egenskaber for alvor slår i gennem, i de vine der kommer fra netop dette område.

Læs hele beskrivelsen
H - Vina-Mayor-wide-8-2_Edit.jpg
Produceret af Viña Mayor
Viña Mayor ligger i det spændende Ribera del Duero-distrikt, der hen over de seneste år har fået status af det mest innovative vindistrikt i Spanien. Viña Mayor er bestemt en af stjernerne fra området. Grundlagt tilbage i 1986 med en klar vision; at skabe vine der udtrykker nutidens Ribera del Duero med alle de fantastiske egenskaber området har kombineret med de stolte vintraditioner der har lagt grund for Ribera del Duero. I fronten finder vi en af Spaniens absolutte up-coming stjerner, nemlig den kvindelige Winemaker Almudena Alberca. Som teknisk direktør for vinhuset, siden 2015, er hendes ambition at løfte kvaliteten til en ny kaliber men samtidig bibeholde vinenes brede og populære appel. Almudena er udråbt til en af de bedste Winemakere i Spanien og hun kan samtidig bryste sig af være den første kvindelige spanske Master of Wine. Master of Wine er den mest prestigiøse vintitel i verden. Der findes kun 370 personer i hele verden med denne fornemme titel, og endnu ingen i Danmark.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt