Weingut Heitlinger Pinot Noir Tiefenbach - Reserve 2020

Tyskland
Tyskland
Baden
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  90 Point

Pragtfuld og mindeværdig Pinot Noir, der med sin exceptionelt flotte struktur og fine tanniner holder den klassiske Pinot Noir-frugt i en snorlige, eksemplarisk stil.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  90 Point

Pragtfuld og mindeværdig Pinot Noir, der med sin exceptionelt flotte struktur og fine tanniner holder den klassiske Pinot Noir-frugt i en snorlige, eksemplarisk stil.

Læs mere
 • Ecological
Mængde
pris
Pinot Noir Tiefenbach - Reserve 2020
Pris ved 3 stk.
Mængdepris

Før 229 kr.

169
kr. /stk
Spar i alt 180 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Exceptionel Pinot Noir

Denne rubinrøde Pinot Noir Reserve er Weingut Heitlingers fadlagrede Pinot Noir, der med sin exceptionelt flotte struktur og fine tanniner holder den klassiske Pinot Noir-frugt i en snorlige, eksemplarisk stil. En pragtfuld og mindeværdig smagsoplevelse, der vil udfolde sig flot i selskab med mad.

Store talenter med respekt for naturen

Det økologiske vinhus Heitlinger skaber deres vine med stor respekt for biodiversiteten i vinmarken for at sikre sunde kvalitetsvine. Heitlinger ligger idyllisk placeret i Kraichgau i Baden. Klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne, hvorfor Baden også kaldes "Tysklands Bourgogne". Baden kendes dog også for sine fantastiske hvidvine, som kan udfordre de ikoniske hvidvine fra naboen Alsace. Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, hvilket giver vinene en frugtrig og charmerende mineralsk karakter.

Vinene viser med al tydelighed det store talent, der ligger bag Heitlinger. Vinhusets talentfulde vinmager Claus Burmeister er en lysende stjerne i den tyske vinverden og med stortalentet Pierre Millemann som konsulterende ønolog, kunne man næsten ikke forestille sig et bedre hold.

Fornem, stilfuld nydelse

Heitlingers Pinot Noir Reserve er en af husets fornemme terroir-baserede Pinot Noir-vine med masser af elegance og bærfrugt. Druerne håndplukkes nænsomt og gæres hele, inden de modnes i op til 12 måneder i gamle egefade. Resultatet er en stilfuld Pinot Noir med flotte noter af vilde kirsebær, røde ribs og afdæmpede toastede noter. En saftig Pinot Noir med let marmeladeduft, flot bærpalette og god længde, der smukt balanceres af fløjlsbløde tanniner og en retningsgivende syre med et let bid. Her er en Pinot Noir-vin til alle vinnydere, der bekender sig til denne forunderlige og delikate drue.

Perfekt til vildt og kalv

Heitlinger Pinot Noir Reserve er en eminent madvin, der vil udfolde sig flot med vildt og kalv serveret med lette retter. Vinen er bedst til den kølige side, gerne 14-16 grader.

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Heitlinger
Weingut Heitlinger tæller blandt Tysklands største økologiske vinproducenter. Vingården ligger idyllisk placeret i området Kraichgau i Baden – Tysklands sydligste vinregion. Baden er med sin varme, sydlige beliggenhed kendt som Tysklands "Bourgogne", fordi klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne. Baden kendes dog også for sine fantastiske hvidvine, som kan udfordre de ikoniske hvidvine fra naboen Alsace. Baden anses i dag for en af Europas bedste vinadresser og stjernerne her er Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc og Pinot Gris. Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, der giver vinene en frugtrig og mineralsk karakter. Vinhusets vinmager, Claus Burmeister, er et stort talent i Tyskland. Burmeister er blevet tildelt VDP-status, som kun tildeles de allerbedste tyske vinproducenter på tværs af de i alt 13 vinregioner. Heitlingers konsulterende ønolog, Pierre Millemann, er en af vinverdens store stjerner, som også er konsulent hos Domaine de la Romanée-Conti – verdens formentlig mest eftertragtede vinejendom. Med dette stjernehold bag sig, er Heitlinger med al tydelighed et vinhus på vej op.
Fra <a href="/sog/?q=Baden">baden</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra baden området i Tyskland
Baden er den sydligste af Tysklands 13 vinregioner, og strækker sig vertikalt 400 km ned langs Frankrigs østlige grænse mod Schweiz. Baden har i takt med de seneste 25 års klimaændringer, der har hævet gennemsnitstemperaturerne, udviklet sig til Tysklands pendant til Bourgogne – primært via deres herlige vine fremstillet på Pinot Noir/Spätburgunder-druen. Den passende sammenligning skyldes ikke blot de ændrede klimabetingelser, men også det faktum, at mange af de beplantede vinstokke er indkøbt på burgundiske planteskoler, hvilket blot understreger slægtskabet yderligere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt