De Wetshof Pinot Noir 2021

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Western Cape
Robertson

Elegant Pinot Noir med ren duft af røde skovbær. Afrundet af flot mørk frugt og et strejf af lakrids. Harmonisk og velafbalanceret.

Læs mere

Elegant Pinot Noir med ren duft af røde skovbær. Afrundet af flot mørk frugt og et strejf af lakrids. Harmonisk og velafbalanceret.

Læs mere
  Pinot Noir 2021
  219
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lam
  Okse
  Trøffel
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Winelab: ★★★★★

  "Ren duft af røde kirsebær, hindbær og lidt skovbund. Delikat og typisk Pinot Noir. Ekstremt afrundet mundfornemmelse med en flot, mørk frugt, som har sorte kirsebær, lidt champignon og lakrids over sig. Harmonisk og velbalanceret med en frisk, omsluttende og integreret syre. Også fadlagringen er flot integreret. Elegant Pinot Noir fra Robertson i Western Cape."

  Danie de Wet slog sit navn fast som en af Sydafrikas dygtigste vinmagere med Chardonnay-druen, men han kan bestemt også brillere med Pinot Noir, som denne vin er et lysende eksempel på. Druerne er plukket i den kølige morgendis for at fange de smukke, rige kompleksiteter af friske, fuldt modne og sprøde bær, med stærk fløjlsagtig nøddesmag i eftersmagen. Efter afstamningen afkøles druerne og flyttes til rustfrit ståltanke i nogle dages koldblødning på skindene, inden gæringen starter. Vinen fermenterer på skindene, hvorefter den unge vin flyttes til franske egefade specielt udvalgt af Monsieur Christian Radoux. Træet er nøje udvalgt for at forbedre Pinot Noir-vinens friske frugtagtige aromaer og smagsstoffer gennem malolaktisk fermentering. Efter malolaktisk fermentering flyttes vinene til nye tønder for yderligere fadmodning i 12-15 måneder, hvorefter vinen er forberedt til endelig aftapning. Resultatet er en vin med renhed, intensitet og behagelige tanniner i eftersmagen. Modningen i den fineste franske eg hjælper med at frigøre den typiske Pinot Noir-frugtsmag og samtidig opretholde alle karakteristika ved en elegant vin. Lidt kølet, er denne Pinot Noir utrolig lækker med hummer, krebs og rige skaldyrsretter herunder fiskesupper. Den er også det perfekte akkompagnement til grillede kødretter såsom oksekød, bøf, oste-soufflés og retter indeholdende trøfler eller trøffelolie. Pinot Noirs karakteristik for at være "En jernknytnæve i en fløjlshandske" gør det muligt at nyde denne fantastiske vin til sågar robuste fødevarer.

  Læs hele beskrivelsen
  H - De Wetshof - wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af De Wetshof
  De Wet-familiens traditioner for vinfremstilling daterer tilbage til 1694 – det er dog først i 1970’erne at huset for alvor blev internationalt anerkendt. Dette skyldes i høj grad husets Chardonnay-vine. Med sit ophold i Bourgogne, hos selveste Louis Latour, har Danie de Wet opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’erne i Sydafrika. De Wetshof drives efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa- det vil sige at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold. Danie blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika nemlig 1659 Award med ordene: ”en sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”.
  Fra <a href="/sog/?q=W.O. Western Cape">w.o. western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
  Robertson ligger inde i landet og vinmarkerne og er omkranset af bjergene Langenberg og Sonderened. Selve Robertson Valley er kendetegnet ved bløde bakker og Breede River som løber igennem dalen. Jordbunden er mangfoldig lige fra sand og grus tæt ved Breede River og ved de bløde bakker er undergrunden lerholdig og kalkholdig. Kombinationen af ler og kalk gør, at jordbunden er god til at holde på vandet om sommeren, hvor der er varme dage og kølige nætter, det gør at druerne opnår et fint syreindhold. Robertson er kendetegnet ved ”fastlandsklima”, dvs. kolde vintre og varme somre hvor der kommer en kølig brise om natten fra Agulhas ved kysten og køler druerne ned. Den årlige nedbørsmængde er 350-400 mm og der bruges, i begrænset omfang, kunstvanding med vand fra Breed River.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt