De Wetshof Pinot Noir 2021
Elegant Pinot Noir med ren duft af røde skovbær. Afrundet af flot mørk frugt og et strejf af lakrids. Harmonisk og velafbalanceret.
Læs mereElegant Pinot Noir med ren duft af røde skovbær. Afrundet af flot mørk frugt og et strejf af lakrids. Harmonisk og velafbalanceret.
Læs mereKirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
Winelab: ★★★★★
"Ren duft af røde kirsebær, hindbær og lidt skovbund. Delikat og typisk Pinot Noir. Ekstremt afrundet mundfornemmelse med en flot, mørk frugt, som har sorte kirsebær, lidt champignon og lakrids over sig. Harmonisk og velbalanceret med en frisk, omsluttende og integreret syre. Også fadlagringen er flot integreret. Elegant Pinot Noir fra Robertson i Western Cape."
Danie de Wet slog sit navn fast som en af Sydafrikas dygtigste vinmagere med Chardonnay-druen, men han kan bestemt også brillere med Pinot Noir, som denne vin er et lysende eksempel på. Druerne er plukket i den kølige morgendis for at fange de smukke, rige kompleksiteter af friske, fuldt modne og sprøde bær, med stærk fløjlsagtig nøddesmag i eftersmagen. Efter afstamningen afkøles druerne og flyttes til rustfrit ståltanke i nogle dages koldblødning på skindene, inden gæringen starter. Vinen fermenterer på skindene, hvorefter den unge vin flyttes til franske egefade specielt udvalgt af Monsieur Christian Radoux. Træet er nøje udvalgt for at forbedre Pinot Noir-vinens friske frugtagtige aromaer og smagsstoffer gennem malolaktisk fermentering. Efter malolaktisk fermentering flyttes vinene til nye tønder for yderligere fadmodning i 12-15 måneder, hvorefter vinen er forberedt til endelig aftapning. Resultatet er en vin med renhed, intensitet og behagelige tanniner i eftersmagen. Modningen i den fineste franske eg hjælper med at frigøre den typiske Pinot Noir-frugtsmag og samtidig opretholde alle karakteristika ved en elegant vin. Lidt kølet, er denne Pinot Noir utrolig lækker med hummer, krebs og rige skaldyrsretter herunder fiskesupper. Den er også det perfekte akkompagnement til grillede kødretter såsom oksekød, bøf, oste-soufflés og retter indeholdende trøfler eller trøffelolie. Pinot Noirs karakteristik for at være "En jernknytnæve i en fløjlshandske" gør det muligt at nyde denne fantastiske vin til sågar robuste fødevarer.