Weszeli Mystique 2023

Østrig
Østrig
Kamptal

Læskende og saftig naturvin fra en af Østrigs store vinpersonligheder. Genial terrassevin, men også en god ledsager til charcuterie eller stærkt krydret mad.

Læs mere

Læskende og saftig naturvin fra en af Østrigs store vinpersonligheder. Genial terrassevin, men også en god ledsager til charcuterie eller stærkt krydret mad.

Læs mere
  • Ecological
Mystique 2023
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Gris
Lyst fjerkræ
Røget kød
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Hindbær

Hindbær

Kirsebær

Kirsebær

Viol

Viol

Hvid peber

Hvid peber

Citron

Citron

Lime

Lime

Grapefrugt

Grapefrugt

Solbær

Solbær

Honning

Honning

Grønt æble

Grønt æble

Jasmin

Jasmin

Druer
Zweigelt
Scheurebe
Müller-Thurgau

Beskrivelse

Vinmager Davis Weszelis innovative og nærmest legesyge tilgang til vinfremstilling fortsætter med den skønne Mystique. Mystique er en økologisk, letløbende og forfriskende "hybrid" vin, der er skabt på både blå og grønne druer. Det er sådan her en ægte "glou-glou" vin skal smage; læskende og saftig i udtrykket med en anelse af den unikke levende syre, som mange af de bedste naturvine har.

Ideen til Mystique opstod på en varm sommerdag i høstsæsonen, hvor Davis drømte om en forfriskende og ukompliceret rødvin, der kunne afbøde trætheden og skabe en afslappet stemning. Ønsket var ikke en stor, sofistikeret vin, men en vin fuld af energi og vitalitet, en ægte "vin de souf", der kan nydes afkølet i store slurke.

Davide besluttede til sidst at plukke modne blå druer og tilføje en portion grønne druer til blendet. Det er en anelse uortodoks metode, men det førte præcis til det ønskede resultat. Mystique er baseret på druerne Zweigelt, Scheurebe og Müller-Thurgau, der gennemgår en kompleks gæringsproces, som indebærer koldmaceration, co-fermentering, samt syv dages skindkontakt på udvalgte druer.

Mystique er hverken klaret eller filtreret og lagres i 11 måneder sur lie og tilsættes kun minimalt svovl ved aftapning. I duften går dugfriske hindbær, rabarber og grapefrugt hånd i hånd med subtile citrusnoter, jasminblomst og fersken. Vinen er let som en fjer, men har en god intensitet og flot dybde. Strukturen er vibrerende og lineær med en flot vedvarende syre, der både virker mundrensende og læskende.

I eftersmagen er vinen præget af en smidig og kalket mineralitet. Mystique er en vin, der gør sig glimrende til et velassorteret charcuteriebræt, men også til krydrede retter fra det mexicanske eller vietnamesiske køkken. Vinen bør serveres let afkølet, og begår sig også glimrende i selskab med grillet fisk med citron og urter.

 

Læs hele beskrivelsen
H - Weingut Weszeli Davis Weszeli 1_Edit.jpg
Produceret af Weingut Weszeli
Weszeli ligger i byen Langenlois vest for floden Kamp, og de samlede markbesiddelser, beplantede med Grüner Veltliner og Riesling, er på 30 hektar. Vingårdens historie går helt tilbage til 1679, og den var i mange år ejet af Summerer-familien. Et nyt og væsentligt kapitel blev imidlertid skrevet da Davis Weszeli overtog ejerskabet, og med sin Terrafactum-filosofi, revitaliserede den gamle vingård. Terrafactum går ud på, at den individuelle vinmarks mikroklima og biodiversitet skal komme til udtryk i hver enkelt vin – stimuleret af den omkringliggende flora og fauna. Lad det være sagt med det samme. Weszeli laver ikke vine for nybegyndere. Man fristes næsten til at kalde dem intellektuelle, men at netop hans vine er at finde blandt nogle af Europas bedste restauranter, siger noget om deres uhyre kompleksitet og deres evne til at spille op imod selv den fineste gastronomi. Hans bedste vine kan du med fordel dekantere i tre timer, men så vil du til gengæld opleve mineralske, magtfulde og versatile vine, med en enestående præcision og rang, forfriskende syre.Siden 1990'erne har vingården hverken anvendt herbicider eller pesticider, og er i dag i konversion til økologisk certificering, hvilket vil ske fra og med 2017-høsten.
Fra <a href="/sog/?q=Kamptal">kamptal</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra kamptal området i Østrig
Niederösterreich er Østrigs største vindistrikt. Her ligger nogle af landets berømteste vindistrikter: Kamptal, Kremstal og Wachau – områder der især er kendt for deres produktion af tørre hvidvine af høj kvalitet, fremstillet på Grüner Veltliner og Riesling. Kamptal har naturligt nok fået sit navn efter floden Kamp, der lodret deler området. Jordbundsmæssigt er er området præget af ler og løss, de siltrige finkornede sedimenter fra sidste istid, og et underliggende grundfjeld. De bedste marker ligger i 200-300 meters højde, og med varme sommerdage og kølige nætter er fundamentet for enestående, krystalklare og mineralske vine skabt.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt