Weszeli Mystique 2023
Læskende og saftig naturvin fra en af Østrigs store vinpersonligheder. Genial terrassevin, men også en god ledsager til charcuterie eller stærkt krydret mad.
Læs mereLæskende og saftig naturvin fra en af Østrigs store vinpersonligheder. Genial terrassevin, men også en god ledsager til charcuterie eller stærkt krydret mad.
Læs mereLime
Honning
Grønt æble
Jasmin
Fersken
Citron
Grapefrugt
Solbær
Hindbær
Kirsebær
Viol
Beskrivelse
Vinmager Davis Weszelis innovative og nærmest legesyge tilgang til vinfremstilling fortsætter med den skønne Mystique. Mystique er en økologisk, letløbende og forfriskende "hybrid" vin, der er skabt på både blå og grønne druer. Det er sådan her en ægte "glou-glou" vin skal smage; læskende og saftig i udtrykket med en anelse af den unikke levende syre, som mange af de bedste naturvine har.
Ideen til Mystique opstod på en varm sommerdag i høstsæsonen, hvor Davis drømte om en forfriskende og ukompliceret rødvin, der kunne afbøde trætheden og skabe en afslappet stemning. Ønsket var ikke en stor, sofistikeret vin, men en vin fuld af energi og vitalitet, en ægte "vin de souf", der kan nydes afkølet i store slurke.
Davide besluttede til sidst at plukke modne blå druer og tilføje en portion grønne druer til blendet. Det er en anelse uortodoks metode, men det førte præcis til det ønskede resultat. Mystique er baseret på druerne Zweigelt, Scheurebe og Müller-Thurgau, der gennemgår en kompleks gæringsproces, som indebærer koldmaceration, co-fermentering, samt syv dages skindkontakt på udvalgte druer.
Mystique er hverken klaret eller filtreret og lagres i 11 måneder sur lie og tilsættes kun minimalt svovl ved aftapning. I duften går dugfriske hindbær, rabarber og grapefrugt hånd i hånd med subtile citrusnoter, jasminblomst og fersken. Vinen er let som en fjer, men har en god intensitet og flot dybde. Strukturen er vibrerende og lineær med en flot vedvarende syre, der både virker mundrensende og læskende.
I eftersmagen er vinen præget af en smidig og kalket mineralitet. Mystique er en vin, der gør sig glimrende til et velassorteret charcuteriebræt, men også til krydrede retter fra det mexicanske eller vietnamesiske køkken. Vinen bør serveres let afkølet, og begår sig også glimrende i selskab med grillet fisk med citron og urter.