Zuazo Gaston Finca Costanillas 2020

Spanien
Spanien
Rioja
 • James Suckling
  2020
  2020
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
 • James Suckling
  2019
  2019
  92 Point

Elegant, velsmagende og med en forfriskende afslutning. Rioja er en rødvinsfavorit blandt danskerne og med Finca Costanilla Rioja er du sikret en pragtfuld, elegant smagsoplevelse.

Læs mere
 • James Suckling
  2020
  2020
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
 • James Suckling
  2019
  2019
  92 Point

Elegant, velsmagende og med en forfriskende afslutning. Rioja er en rødvinsfavorit blandt danskerne og med Finca Costanilla Rioja er du sikret en pragtfuld, elegant smagsoplevelse.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Finca Costanillas 2020
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 159 kr.

  89
  kr. /stk
  Spar i alt 420 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Okse
  Tapas
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Figen

  Figen

  Cedertræ

  Cedertræ

  Tobak

  Tobak

  Dild

  Dild

  Sort peber

  Sort peber

  Brombær

  Brombær

  Kanel

  Kanel

  Viol

  Viol

  Honning

  Honning

  Lime

  Lime

  Citron

  Citron

  Druer
  Tempranillo
  Graciano
  Viura

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Præmieret Rioja

  Elegant, velsmagende og med en forfriskende afslutning. Rioja har alle dage været en rødvinsfavorit blandt danskerne og med Finca Costanilla Rioja DOCa fra Zuazo Gastón er du sikker på en pragtfuld smagsoplevelse. Her får du den klassiske smag af Rioja med dyb frugt og frisk, retningsgivende syre – i en stil, der samtidig er elegant, frisk og moderne.

  Rioja Alavesa – nordlig elegance

  I Rioja Alavesa – Riojas nordligste og mindste region finder man nogle af områdets mest moderne vine, der byder på kraft og elegance. Her fra dette lille område, der med sin beliggenhed ud til Atlanterhavet og beskyttelse af Sierra Cantabria-bjergene mod nord, kommer Finca Costanilla Rioja – en skøn repræsentant for områdets elegante stil.

  Finca Costanilla bliver skabt på de første vinstokke som Zuazo Gastón-familien plantede på skråningerne i hjembyen Oyóns. Den 8 hektar store parcel, der ligger i en højde på 460 meter over havoverfladen, har vinstokke med en gennemsnitsalder på omkring 45 år og jordbunden her består primært af ler og kalk. Dette giver optimale betingelser for særligt Tempranillo-druen, som hersker næsten enevældigt her i det nordlige Rioja. Vinen består af smukt blend på 86% Tempranillo, 12% Graciano og 2% Viura, der alle håndhøstes i marken. Vinen gærer i temperaturregulerede ståltanke, hvorefter vinen lagrer i 9 måneder i franske egetræsfade.

  Afbalanceret Rioja

  Finca Costanillas står kirsebærrød i glasset med lilla toner. I næsen er vinen intens med frugtaromaer med påmindelser om vilde røde og sorte bær, blommer, morbær chokolade, valnød og velintegrerede fadnoter fra opholdet på fad. På paletten er vinen kraftfuld med en silketekstur, der smyger sig om tungen. Det er elegant, velsmagende, utrolig afbalanceret og så får du en dejlig, lang finish.

  Perfekt til kød og tapas

  Med denne Rioja får du en klassisk rødvin med masser af kraft og en sprød frugtsyre. Nyd Finca Costanillas Rioja til grillet gris, kylling eller lam. Gerne proppet med hvidløg og krydderier. Vinen vil også elske pænt krydret oksekød, f.eks. en peberbøf. Finca Costanillas vil matche et alsidigt tapasbord med både stærke, pølser, lagrede oste og fingerhapsere.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra rioja området i Spanien
  Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt