Zuazo Gaston Finca Costanillas 2020

Spanien
Spanien
Rioja
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • Ekstra Bladet
    2019
    2019
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point

Elegant, velsmagende og med en forfriskende afslutning. Rioja er en rødvinsfavorit blandt danskerne og med Finca Costanilla Rioja er du sikret en pragtfuld, elegant smagsoplevelse.

Læs mere
  • James Suckling
    2020
    2020
    90 Point
  • Ekstra Bladet
    2019
    2019
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point

Elegant, velsmagende og med en forfriskende afslutning. Rioja er en rødvinsfavorit blandt danskerne og med Finca Costanilla Rioja er du sikret en pragtfuld, elegant smagsoplevelse.

Læs mere
    Spar 44%
    Finca Costanillas 2020

    Før 159 kr.

    89
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Okse
    Tapas
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Figen

    Figen

    Cedertræ

    Cedertræ

    Tobak

    Tobak

    Dild

    Dild

    Sort peber

    Sort peber

    Brombær

    Brombær

    Kanel

    Kanel

    Viol

    Viol

    Honning

    Honning

    Lime

    Lime

    Citron

    Citron

    Druer
    Tempranillo
    Graciano
    Viura

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Præmieret Rioja

    Elegant, velsmagende og med en forfriskende afslutning. Rioja har alle dage været en rødvinsfavorit blandt danskerne og med Finca Costanilla Rioja DOCa fra Zuazo Gastón er du sikker på en pragtfuld smagsoplevelse. Her får du den klassiske smag af Rioja med dyb frugt og frisk, retningsgivende syre – i en stil, der samtidig er elegant, frisk og moderne.

    Rioja Alavesa – nordlig elegance

    I Rioja Alavesa – Riojas nordligste og mindste region finder man nogle af områdets mest moderne vine, der byder på kraft og elegance. Her fra dette lille område, der med sin beliggenhed ud til Atlanterhavet og beskyttelse af Sierra Cantabria-bjergene mod nord, kommer Finca Costanilla Rioja – en skøn repræsentant for områdets elegante stil.

    Finca Costanilla bliver skabt på de første vinstokke som Zuazo Gastón-familien plantede på skråningerne i hjembyen Oyóns. Den 8 hektar store parcel, der ligger i en højde på 460 meter over havoverfladen, har vinstokke med en gennemsnitsalder på omkring 45 år og jordbunden her består primært af ler og kalk. Dette giver optimale betingelser for særligt Tempranillo-druen, som hersker næsten enevældigt her i det nordlige Rioja. Vinen består af smukt blend på 86% Tempranillo, 12% Graciano og 2% Viura, der alle håndhøstes i marken. Vinen gærer i temperaturregulerede ståltanke, hvorefter vinen lagrer i 9 måneder i franske egetræsfade.

    Afbalanceret Rioja

    Finca Costanillas står kirsebærrød i glasset med lilla toner. I næsen er vinen intens med frugtaromaer med påmindelser om vilde røde og sorte bær, blommer, morbær chokolade, valnød og velintegrerede fadnoter fra opholdet på fad. På paletten er vinen kraftfuld med en silketekstur, der smyger sig om tungen. Det er elegant, velsmagende, utrolig afbalanceret og så får du en dejlig, lang finish.

    Perfekt til kød og tapas

    Med denne Rioja får du en klassisk rødvin med masser af kraft og en sprød frugtsyre. Nyd Finca Costanillas Rioja til grillet gris, kylling eller lam. Gerne proppet med hvidløg og krydderier. Vinen vil også elske pænt krydret oksekød, f.eks. en peberbøf. Finca Costanillas vil matche et alsidigt tapasbord med både stærke, pølser, lagrede oste og fingerhapsere.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra rioja området i Spanien
    Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt