Boutinot Côtes de Rhône Rosé - Les Cerisiers 2023

Frankrig
Frankrig
Côtes du Rhône Villages
 • James Suckling
  2022
  2022
  90 Points
 • Sommelier Wine Awards
  2016
  2016
  Sølv
 • Decanter Wine Awards
  2016
  2016
  Bronze

Saftig sydfransk delikatesse! Denne sprøde rosé har en flot rødmende kulør og en elegant og forførende smag. Præcis som en sydfransk rosévin skal være.

Læs mere
 • James Suckling
  2022
  2022
  90 Points
 • Sommelier Wine Awards
  2016
  2016
  Sølv
 • Decanter Wine Awards
  2016
  2016
  Bronze

Saftig sydfransk delikatesse! Denne sprøde rosé har en flot rødmende kulør og en elegant og forførende smag. Præcis som en sydfransk rosévin skal være.

Læs mere
  Côtes de Rhône Rosé - Les Cerisiers 2023
  139
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Skaldyr
  Tapas
  Smagsnoter
  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Ribs

  Ribs

  Kirsebær

  Kirsebær

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Grenache Gris
  Grenache
  Cinsault

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Forførende rosévin på klassiske, sydfranske druer. Fantastisk frokostvin, nænsom, blid og sprød – lige præcis som en sydfransk rosévin skal være. Farven er elegant rødmende som nykogte krabbeklør. Det er Grenache Gris der her er brugt til at skabe det saftige, delikate touch, Grenache Noir bidrager med dybde og volumen og Cinsault giver den det typiske Provencalske i stil og finish. Vinen har høstet utallige medaljer og gode anmeldelser gennem årene. Årgang 2018 beskrev den begejstrede anmelder hos Gastromand som: "Yderst sart og lys rosé. Subtil, balanceret og flot vin til fx sprængt hønsekød."

  Læs hele beskrivelsen
  TOP- Boutinot - wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Boutinot
  Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige. Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.
  Fra <a href="/sog/?q=Côtes du Rhône Villages">côtes du rhône villages</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt