Rosé

Med en rosé fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top. Vi har nogle af verdens mest populære rosé i vores sortiment - lige fra de elegante fra provence til de mere frugtige oversøiske.

Se smagekasser med rosé

Rosé

Rosé

Med en rosé fra Kjær & Sommerfeldt er du altid sikker på, at den er nøje udvalgt og kvaliteten er i top. Vi har nogle af verdens mest populære rosé i vores sortiment - lige fra de elegante fra provence til de mere frugtige oversøiske.

Se smagekasser med rosé

Se filtre
1
Mest populære
Luk Filtre
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

Category.Filters.grape
PN
1
Nulstil filtre
Mest populære
Nulstil filtre

Hvad er Rosé?

På trods af farven er rose ikke en blanding af rødvin og hvidvin– med et par enkelte undtagelser. For det meste rosé skabes af blå druer, hvor skallen får lov at gære med. Dog oftest kun i ganske få timer til nogle dage, indtil vinen har fået den rigtige farve. Derefter fjernes skallerne og vinen får lov at færdiggære, indtil den er klar til at komme på flaske. Efter en kort lagring hvor vinen klares, sendes den friske rosévin på markedet.

Farve- og smagsmæssigt kan der være stor forskel på rosé. Farven kan variere fra det sarte laksefarvede til næsten jordbærrød. Smagsmæssigt strækker rosévinene sig fra det tørre og til det helt søde. Forskellen i smag og farve skyldes naturligvis druevalget og produktionsprocessen, samt det klima druerne er dyrket i. Oftest stammer de tørre rosévine fra områder med et køligere klima, mens de mere sødmefulde rosévine for det meste kommer fra varmere himmelstrøg. Men som altid med vin er der undtagelser fra reglen.

Rosé fra Frankrig

Franske rosévine er for det meste til den mere tørre side. De fleste kommer fra Provence og Languedoc-Roussillon, men også Loire- og Rhône-dalen byder på fantastiske rosévine – hvoraf vi er så heldige at have nogle af de allerbedste på hylderne hos Kjær & Sommerfeldt - herunder ikke mindst Whispering Angel og en af de landets mest populære rosé

Loire byder således på nogle meget delikate rosé. De produceres for det meste af et miks af Gamay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec og Pineau d’Aunis druer og er kendt for et højt niveau af restsukker og forholdsvis lav alkoholprocent. De sælges bl.a. under navnet Rosé d’Anjou, men generelt er dette et kendetegn for alle rosé fra Loire-dalen.

Blandt en af de bedre rosé-producenter fra Loire-dalen finder vi Henri Bourgeois, der stammer fra landsbyen Chavignol i Sancerre, der også er kendt for sin gedeost. De har dyrket vin i området – først nede i dalen og siden 1950’erne helt oppe på toppen – i 10 generationer og har en særlig forkærlighed for Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-druer.

I Rhône-dalen finder vi den kendte Tavel Rosé fra bl.a. vinhuset M. Chapoutier, som vi har et tæt samarbejde med her hos Kjær & Sommerfeldt.

Tavel stammer fra den lille landsby af samme navn og er blandt Frankrigs mest unikke roséer. Den kendes af alle som har holdt ferie i Frankrig og huskes især på sin flotte og klare pink farve. Smagen overrasker de fleste på grund af sin forholdsvise tørre og robuste, krydrede smag med tydelig smag af bær. Det gør Tavel særdeles velegnet som vin til de lokale franske retter, som oftest indeholder store mængder af hvidløg, olivenolie og friske, vilde krydderurter.

Bourgogne er nok mest kendt for sine fantastiske rødvine. Men det vidtstrakte vindistrikt gemmer også på en række rosé perler. Her er det især Pinot Noir-druen, som anvendes til rosévine. Oftest lægges vinen på stålfade i et par måneder efter endt gæring. Det fremelsker en frisk, frugtig smag og giver en flot struktur, som kendetegner rosévine fra Bourgogne-området.

Rosé fra Spanien

Tager vi længere mod syd til Spanien finder vi rosé fra et mere varmt klima. Det giver nogle lidt mere sødmefulde rose, som oftest er skabt på et miks af Cabernet Sauvignon- og Merlot-druer.

Netop denne druekombination er anvendt i de flotte, næsten jordbærrøde rose fra vinhuset Raimat, som er kendt for deres bæredygtige produktion og deres meget udsøgte Cava-vine. Vi har et nært forhold til Raimat og er derfor blandt de første herhjemme til at få årets rosévine på hylderne.

Rosé til maden

Rosé har traditionelt været anvendt til forretter og velkomstdrink herhjemme – eller til en hyggestund på terrassen med gode venner.

Men faktisk egner denne flotte vin sig også til hovedretter. Specielt til lyst fjerkræ og let krydrede fiske- og kødretter, samt som modspil til mere krydrede retter, sådan som den anvendes i f.eks. Rhône-dalen.

Rose drikkes bedst af et rød- eller hvidvinsglas, der kan holde på vinens aroma. Det giver den største nydelse af vinen og de bedste muligheder for at betragte dens flotte farve.

Rosé hos Kjær & Sommerfeldt

Med denne rundtur til de franske og spanske vindistrikter, som vi har rosé fra hos Kjær & Sommerfeldt, er du nu klædt bedre på til at rulle op til toppe af siden og finde lige præcis den rosé, der passer til dig.

Vi holder også en masse spændende vinsmagninger med bl.a. rosé. Tjek vores kalender med vinsmagninger.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt