Château De Fesles Rosé d'Anjou - La Chapelle 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Concours IGP Val de Loire
  2021
  2021
  Guld
 • Concours des Ligers
  2020
  2020
  Guld
 • Gastromand
  2018
  2018

Fantastisk populært roséhit. Halvtør rosé med en fint afstemt sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke og forfriskende syre.

Læs mere
 • Concours IGP Val de Loire
  2021
  2021
  Guld
 • Concours des Ligers
  2020
  2020
  Guld
 • Gastromand
  2018
  2018

Fantastisk populært roséhit. Halvtør rosé med en fint afstemt sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke og forfriskende syre.

Læs mere
 • Ecological
Rosé d'Anjou - La Chapelle 2022
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Asiatisk mad
Lam
Lyst fjerkræ
Stærk krydret mad
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Granatæble

Granatæble

Brombær

Brombær

Hindbær

Hindbær

Viol

Viol

Druer
Grolleau
Gamay

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Rosé er støt men sikkert ved, at bevæge sig væk fra en sommernydelse til en helårsdrik. Og hvorfor skulle man i øvrigt ikke også kunne nyde den oplagte kombination af hvidvinens forfriskende sprødhed og rødvinens krop og kompleksitet året rundt. Sikkert er det i hvert fald, at Château de Fesles Rosé d’Anjou ikke behøver at blive sat i en sæsonmæssig bås for at fremstå som et yderst charmerende bekendtskab. Vinen er overvejende fremstillet på den lokale Grolleau-drue, der har et ganske højt syreindhold, iblandet Gamay. Stilen kan bedst betegnes som off-dry grundet den fint afstemte sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke syre, hvilket blot gør den anvendelig til alt fra grillede lyse kødretter, over fiskeretter og smagfulde salater, til et enkelt glas i utide. Årgang 2018 blev overstrøet med stjerner af Gastromands anmelder: "Fed, spicy næse af hyldegren og hindbær. Tæt, cremet mund med god tyngde. Flot og sjov vin."

Læs hele beskrivelsen
H - Chateau-De-Fesles -Wide - 4_Edit.jpg
Produceret af Château de Fesles
Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt