Château De Fesles Rosé d'Anjou - La Chapelle 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Concours IGP Val de Loire
  2021
  2021
  Guld
 • Concours des Ligers
  2020
  2020
  Guld
 • Gastromand
  2018
  2018

Fantastisk populært roséhit. Halvtør rosé med en fint afstemt sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke og forfriskende syre.

Læs mere
 • Concours IGP Val de Loire
  2021
  2021
  Guld
 • Concours des Ligers
  2020
  2020
  Guld
 • Gastromand
  2018
  2018

Fantastisk populært roséhit. Halvtør rosé med en fint afstemt sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke og forfriskende syre.

Læs mere
  Rosé d'Anjou - La Chapelle 2022
  149
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Asiatisk mad
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Stærk krydret mad
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Granatæble

  Granatæble

  Brombær

  Brombær

  Hindbær

  Hindbær

  Viol

  Viol

  Druer
  Grolleau
  Gamay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Rosé er støt men sikkert ved, at bevæge sig væk fra en sommernydelse til en helårsdrik. Og hvorfor skulle man i øvrigt ikke også kunne nyde den oplagte kombination af hvidvinens forfriskende sprødhed og rødvinens krop og kompleksitet året rundt. Sikkert er det i hvert fald, at Château de Fesles Rosé d’Anjou ikke behøver at blive sat i en sæsonmæssig bås for at fremstå som et yderst charmerende bekendtskab. Vinen er overvejende fremstillet på den lokale Grolleau-drue, der har et ganske højt syreindhold, iblandet Gamay. Stilen kan bedst betegnes som off-dry grundet den fint afstemte sødme, der spiller indsmigrende op mod den ranke syre, hvilket blot gør den anvendelig til alt fra grillede lyse kødretter, over fiskeretter og smagfulde salater, til et enkelt glas i utide. Årgang 2018 blev overstrøet med stjerner af Gastromands anmelder: "Fed, spicy næse af hyldegren og hindbær. Tæt, cremet mund med god tyngde. Flot og sjov vin."

  Læs hele beskrivelsen
  H - Chateau-De-Fesles -Wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Château de Fesles
  Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt