Château D'Esclans Les Clans 2022

Frankrig
Frankrig
Provence

Elegant, fyldig, fokuseret og sofistikeret rosé med pikante påmindelser af røde druer, krydrede æbler og en fin mineralitet, der giver en utrolig smagsrigdom og en lang, tør finish.

Læs mere

Elegant, fyldig, fokuseret og sofistikeret rosé med pikante påmindelser af røde druer, krydrede æbler og en fin mineralitet, der giver en utrolig smagsrigdom og en lang, tør finish.

Læs mere
    Les Clans 2022
    599
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Fed fisk
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Nordisk køkken
    Østers
    Skaldyr
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Blåbær

    Blåbær

    Druer
    Grenache
    Vermentino
    Syrah

    Beskrivelse

    Les Clans er den ene af Château d’Esclans to topvine og en sofistikeret rosévin, der fortryller dine sanser. Der er tale om en provencalsk rosévin, men slet ikke som vi kender den. Les Clans har fået fantastiske internationale ratings gennem årene.

    Livlig, forførende og fortryllende

    Les Clans er en generøs rosévin, der udfolder sig livligt og med eminent dybde. Vinen har en hypnotisk duft af brioche med noter af lette sommerfrugter som jordbær, fersken og papaya. Elegant, fyldig, fokuseret og saftig i smagen med pikante påmindelser af spillevende røde druer, krydrede æbler og med en fin mineralitet, der giver en utrolig smagsrigdom og en lang, tør finish.

    Kompleks Bourgogne-stil

    Vinen er lavet på Grenache, Rolle og Syrah, der kommer fra op til 80 år gamle vinstokke på husets bedste marker. Druerne plukkes fra solopgang til middagstid for at sikre friskheden i druerne. 10% af druerne presses nænsomt, mens 90% af druesaften opnås gennem fritløbende most. Her får druernes egen vægt de nederste i karet til at briste og frigive mosten. Vinen fadlagres herefter i ti måneder, hvilket er med til at give rosévinen en kompleksitet, som vi kender den fra hvidvinene fra Bourgognes Guldkyst.

    Perfekt til fed fisk og skaldyr

    Les Clans er med sin kompleksitet en udsøgt ledsager til fed fisk, skaldyr og lette sommersalater.

    Om årgang 2020:

    "Very perfumed with sliced strawberry, crushed stone, cement and some dried flowers. Medium body and a fine, linear palate with licorice and slate. Complex and subtle. Tight, lingering finish with peaches and cream." – James Suckling

     

    Læs hele beskrivelsen
    H - Chateau-D'Esclans - wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Château d'Esclans
    Manden i pink, kongen af rosé, manden bag verdens mest solgte high-end rosévin. Kært barn har mange navne, men når det kommer til kvalitetsrosé og den revolution, der har været inden for denne elegante type af vin, findes der kun ét. Sacha Lichine voksede op i en af de mest indflydelsesrige vinfamilier i Bordeaux som søn af den berømte og betydningsfulde Alexis Lichine. Men hans drøm lå i Provence. Han havde en vision om at kombinere sin store vinerfaring med drømmen om at skabe en rosé, der kunne måle sig i kvalitet med de mest eksklusive Champagner. Det var udgangspunktet, da han satte sig for at skabe verdens mest eftertragtede rosévin i samarbejde med en af de mest anerkendte vinmagere Patrick Léon, tidligere ansvarlig direktør for det velansete Bordeaux-hus Mouton Rothschild. I 2006 købte Sacha Lichine Château d’Esclans. Den første rosévin, der blev frigivet, var Whispering Angel, som hurtigt blev den største vinsucces i nyere tid, og som i dag sælges i mere end 100 lande. Udover at have verdens mest populære rosé i sortimentet, har Château d'Esclans også verdens dyreste. Château d’Esclans ligger nord for jet-set-paradiset Saint Tropez i La Motte i hjertet af Provence – rosévinens spirituelle hjemsted.
    Fra <a href="/sog/?q=Provence">provence</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra provence området i Frankrig
    Côtes du Provence er et 18.000 ha. stort område tæt på Middelhavet. Området er mest kendt for sine rosévine, men de største kvalitetsmæssige fremskridt sker på rødvine. De fremtrædende druer er Grenache, Cinsault, Mourvèdre og Carignan.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt