Domaine Saint-André Folie d'Inès Rosé 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Charmerende sydfransk solstrejf med en flot laksefarve og indbydende noter af bær og rosenblade. En perfekt rosé til fisk og skaldyr.

Læs mere

Charmerende sydfransk solstrejf med en flot laksefarve og indbydende noter af bær og rosenblade. En perfekt rosé til fisk og skaldyr.

Læs mere
    Folie d'Inès Rosé 2023
    139
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Stærk krydret mad
    Tapas
    Velkomst
    Smagsnoter
    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Druer
    Grenache

    Beskrivelse

    Fransk sommerhit

    Folie d’Inés Rosé er opkaldt efter Inès Hébert, den tidligere ejer af Domaine Saint-Andre. Her skaber domænet en yderst elegant rosé baseret på Grenache Noir. Markerne ligger nær lagunen Thau i en ler-kalkstens baseret jordbund, der sammen med de mange solskinstimer, sikrer druer med god koncentration og et dejligt mineralsk pift. Et dejligt frisk udtryk, der sender ens rejselyst direkte ned til den franske Riviera.

    Køligt og frisk

    Alle druerne høstes tidligt om morgenen for at bevare den optimale friskhed og syre. Vinen er derefter lagret på bærmen i 4 måneder der giver vinen flot cremet tekstur. Den smukke laksefarvede rosé udfolder sig med et væld af citrus og bæraromaer, samt et dragende pift af middelhavsurter og anis. Smagen byder på imponerende frugt rigdom og en livlig frisk syre, der kalder på en tår mere.

    En ægte madrosé

    La Folie D’Inés er en fremragende madvin. Med sin friskhed og mineralitet, er det den oplagte ledsager til fisk og skaldyr som helstegt rødspætte, pil-selv-rejer og grillede jomfruhummer. Vinens subtile urtenoter gør den også velegnet til retter som grøntsagstærte, ratatouille og gazpacho. Folie d’Inès Rosé nydes bedst afkølet og i solens stråler.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra pays d'oc området i Frankrig
    Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt