Domaine Saint-André Folie d'Inès Rosé 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Charmerende sydfransk solstrejf med en flot laksefarve og indbydende noter af bær og rosenblade. En perfekt rosé til fisk og skaldyr.

Læs mere

Charmerende sydfransk solstrejf med en flot laksefarve og indbydende noter af bær og rosenblade. En perfekt rosé til fisk og skaldyr.

Læs mere
  Folie d'Inès Rosé 2023
  139
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Tapas
  Velkomst
  Smagsnoter
  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Grenache

  Beskrivelse

  Fransk sommerhit

  Folie d’Inés Rosé er opkaldt efter Inès Hébert, den tidligere ejer af Domaine Saint-Andre. Her skaber domænet en yderst elegant rosé baseret på Grenache Noir. Markerne ligger nær lagunen Thau i en ler-kalkstens baseret jordbund, der sammen med de mange solskinstimer, sikrer druer med god koncentration og et dejligt mineralsk pift. Et dejligt frisk udtryk, der sender ens rejselyst direkte ned til den franske Riviera.

  Køligt og frisk

  Alle druerne høstes tidligt om morgenen for at bevare den optimale friskhed og syre. Vinen er derefter lagret på bærmen i 4 måneder der giver vinen flot cremet tekstur. Den smukke laksefarvede rosé udfolder sig med et væld af citrus og bæraromaer, samt et dragende pift af middelhavsurter og anis. Smagen byder på imponerende frugt rigdom og en livlig frisk syre, der kalder på en tår mere.

  En ægte madrosé

  La Folie D’Inés er en fremragende madvin. Med sin friskhed og mineralitet, er det den oplagte ledsager til fisk og skaldyr som helstegt rødspætte, pil-selv-rejer og grillede jomfruhummer. Vinens subtile urtenoter gør den også velegnet til retter som grøntsagstærte, ratatouille og gazpacho. Folie d’Inès Rosé nydes bedst afkølet og i solens stråler.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'oc området i Frankrig
  Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt