Henri Bourgeois Sancerre - Rosé - Les Baronnes 2023
Frankrig
Loire
Sancerre
Frisk og frugtrig med duft og smag af modne røde bær, holdt eksemplarisk i spænd af en sprød mineralitet, der sikrer en tørhed som kalder på endnu et glas.
Læs mereFrisk og frugtrig med duft og smag af modne røde bær, holdt eksemplarisk i spænd af en sprød mineralitet, der sikrer en tørhed som kalder på endnu et glas.
Læs mere
255
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Tapas
Vegetariske retter
Østers
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Tranebær
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
At Sancerre kan byde på andet og mere end blot hvidvin, demonstrerer Henri Bourgeois på fineste vis med denne forfriskende rosé, der også bør tildeles en prominent plads i rampelyset. Pinot Noir-druerne til denne vin er høstet i og omkring Chavignol fra vinstokke dyrket i kalkholdig lerjord. Efter 48 timers koldmacerering i store åbne fade fjernes skallerne, og juicen overføres til temperaturregulerede rustfri ståltanke, hvor gæringen igangsættes ved 15-18 grader. Efterfølgende lagrer vinen med sit bundfald i 3-4 måneder inden aftapning på flaske. Sancerre Rosé,Les Baronnes er en vaskeægte ”crowd pleaser”. Let drikkelig, frisk og frugtrig, med en delikat, forførende duft og smag af modne røde bær, holdt eksemplarisk i spænd af en sprød mineralitet, der sikrer en tørhed som kalder på nok et glas. Vinen egner sig glimrende som aperitif, men også ukomplicerede måltider under åben himmel eller retter fra de asiatiske køkken kan ledsage dette charmerende bekendtskab
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.