Le Bistro De Montmija Le Bistro de Montmija Rose

Frankrig
Frankrig
Vin de France

Lys, indbydende og liflig med duft af hindbær, jordbær og fornemmelser af sydfransk sommervarme og duftende lavendelmarker.

Læs mere

Lys, indbydende og liflig med duft af hindbær, jordbær og fornemmelser af sydfransk sommervarme og duftende lavendelmarker.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Le Bistro de Montmija Rose
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Grill og barbecue
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Hindbær

Hindbær

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Kirsebær

Kirsebær

Urter

Urter

Druer
Syrah
Grenache
Merlot

Beskrivelse

Le Bistro de Montmija Rosé skabes på økologiske druer fra vinmarker langs Middelhavets kystlinje. Vi befinder os i Languedoc, hvor somrene ville være kvælende varme, hvis ikke Middelhavets køligere vinde blæste ind over regionen. Det typiske middelhavsklima letter økologisk landbrug. Jordbunden stammer fra tertiær eller kvartær perioder og er hovedsageligt dannet af alluvium og ler- og kalksten.

Økologisk rosé på Syrah, Grenache og Merlot

Grundet sommervarmen dyrkes de tre druesorter med to forskellige typer opbindinger (Cordon og Guyot), så drueklaserne får mest mulig luft. Nogle af de mest tørre og udsatte vinmarker har drypvanding, så vinstokkene ikke får vandstress og lukker ned for modningen af druerne. Alle tre druetyper er gode til produktionen af rosé.

Høst i de kølige nattetimer

De økologisk dyrkede druer høstes om natten for at undgå de varme dagtemperaturer, hvor druerne ofte skal nedkøles før viderebehandling. En før-fermentering og kold udblødning (maceration) på 2-4 timer trækker lidt farve ud af druerne og udvikler friske, frugtige aromaer. Herefter presses druerne ganske let, inden mosten overføres til gæringstankene. Gæringen løber hen over cirka 14 dage ved lave temperaturer på 14-15 ⁰C. For at vinen fremstår ultrafrisk, så får den ingen fadlagring, men overføres straks til ståltanke for at falde til ro inden aftapningen.

Vinen er lys, laksefarvet med indbydende og liflig duft af hindbær, jordbær og fornemmelser af sydfransk sommervarme og duftende lavendelmarker. Smagen er tør og spækket med røde bær og en let krydret eftersmag. Vinen passer derfor perfekt til de lysere kødretter af gris og fjerkræ, sommerretter med salater, fisk, skaldyr og almindelig terrassehygge.

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt