Maison Louis Jadot Rosé 2023

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
 • VinAvisen
  2023
  2023
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Gastromand
  2020
  2020

Delikat og elegant Bourgogne-rosé, med en fantastisk duft af friskplukkede røde hindbær og skovjordbær. Eksklusiv kvalitet fra Bourgogne-mesteren Louis Jadot.

Læs mere
 • VinAvisen
  2023
  2023
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Gastromand
  2020
  2020

Delikat og elegant Bourgogne-rosé, med en fantastisk duft af friskplukkede røde hindbær og skovjordbær. Eksklusiv kvalitet fra Bourgogne-mesteren Louis Jadot.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Rosé 2023
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 199 kr.

  129
  kr. /stk
  Spar i alt 420 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Tapas
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Granatæble

  Granatæble

  Brombær

  Brombær

  Hindbær

  Hindbær

  Viol

  Viol

  Druer
  Gamay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  En helt særlig Bourgogne-rosé

  Den flotte, pink Coteaux Bourguignons Rosé har en smuk pink farve og en duft, der nærmest springer op af glasset med solmodne hindbær, brombær og andre af sommerens friskplukkede bær fra have og skov. Næsen byder herudover på mineralske og fine florale noter. Smagen er tør, medium fyldig og rank med masser af delikate smagsnoter af sommerbær. Eftersmagen bringer den mineralske nerve fra jordbunden i Coteaux Bourguignons tydeligt frem. En absolut indsmigrende rosévin og en forfriskende smagsoplevelser med blid frugt.

  Coteaux Bourguignons Rosé

  Louis Jadot har skabt en helt særlig pink Bourgogne-rosé af Gamay-druen, der er dyrket i den særlige appellation Coteaux Bourguignons (tidligere kendt som Bourgogne Grand Ordinaire). Den smukke rosévin er delikat med flot elegance og en sprød, kompleks smag.

  Smagen af Bourgogne

  Druerne er dyrket på de meget ler- og kalkholdige jorde i den nordligste del af Bourgogne, samt på granitholdige jorde i Beaujolais-området syd for Bourgogne. Tilsammen skaber forskellene i jordbunden (terroir) fra de to dyrkningsområder en helt særlig rosévin i den tørre ende af skalaen. Lige som Louis Jadots øvrige vine er vinen skabt med minimal menneskelig indgriben i den naturlige udvikling som muligt. Resultatet er en ren, frisk smagsoplevelse med fine mineralske toner, der vidner om det terroir, druerne er dyrket i.

  Sommerens sikre valg

  Coteaux Bourguignons Rosé er en meget anvendelig rosévin, der kan bruges til en bredt spektrum af madretter. Den gør sig også fantastisk som en god sommer-rosé – så længe sådan en flaske nu kan vare på en varm sommerdag. Nyd den til alt lige fra grillede fiskeretter over lyst fjerkræ og pastaretter til salater.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt