Melea Tempranillo Rosado 2023

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha

Herlig og imødekommende tørstslukker, med noter af jordbær og ribs. De røde bær videreføres i smagen, som ligger i en tørre ende af smagsspektret.

Læs mere

Herlig og imødekommende tørstslukker, med noter af jordbær og ribs. De røde bær videreføres i smagen, som ligger i en tørre ende af smagsspektret.

Læs mere
  • Ecological
Tempranillo Rosado 2023
99
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Sushi
Tapas
Vegetariske retter
Velkomst
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blåbær

Blåbær

Figen

Figen

Druer
Tempranillo

Beskrivelse

Melea - Tempranillo Rosé er fremstillet af økologiske druer høstet i Cuenca-området i La Mancha.

Efter høsten presses druerne og macererer med skallerne 4-5 timer ved 18 grader, for nænsomt at ekstrahere farve til den færdige rosé. Herefter filtreres skallerne fra og vinen gærer med naturgær i temperaturregulerede stiltanke ved 24 grader. I forbindelse med aftapningen klares vinen med vegansk egnet ærteprotein. Melea - Tempranillo Rosé har en sart rosa farve, ikke ulig vinene fra Provence. Duften er imødekommende med noter af jordbær og ribs. De røde bær videreføres i smagen, som ligger i en tørre ende af smagsspektret, der har en cremet og præcis afslutning.

En herlig tørstslukker, der kan ledsage alt fra fisk til lyse kødretter.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Castilla-La Mancha er spaniens største vinproducerende region, og afdækker et areal på ikke færre end 700.000 ha. Således har regionen stået bag omkring halvdelen af al vin produceret i Spanien, ikke mindst anført af hvidvinsdruen Airén, der på et tidspunkt var verdens mest beplantede sort. Vinene fra den vidtfavnene region, der ligger på et plateau i cirka 700-800 meters højde syd for hovedstaden Madrid, blev frem til slutningen 1970’erne primært solgt i bulk, men herefter gennemgik regionen i al stilhed en kvalitetsmæssig revolution – ikke mindst takket være indføring af moderne teknikker og marker og kældre. De relativt billige jordpriser i Castilla-La Mancha er selvsagt en stærkt medvirkende årsag til, at vinene herfra typisk ligger i et yderst attraktivt prisniveau. Således kan Castilla-La Mancha i dag bryste sig af at være en region, der måske mere end nogen anden, formår at levere vine med en helt enestående sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt