Montgravet Pinot Noir - Rosé 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Skøn frugtdrevet rosé fra vidunderlige Sydfrankrig. Næsen er fuld af hindbær og jordbær, og den friske syre balanceres perfekt af den næsten cremede fylde.

Læs mere

Skøn frugtdrevet rosé fra vidunderlige Sydfrankrig. Næsen er fuld af hindbær og jordbær, og den friske syre balanceres perfekt af den næsten cremede fylde.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Pinot Noir - Rosé 2023
119
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Asiatisk mad
Mager fisk
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Tranebær

Tranebær

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Læskende sydfransk rosé

Skænk Montgravet Rosé i glasset, og tag med til Sydfrankrig. Denne frugtige og læskende rosé smager af sol og sommer og en afslappet livsstil, hvor en dukkert i havet afløses af et godt glas vin og samvær med gode venner i solen.

Montgravet Rosé er et usædvanlig frisk og frugtigt eksemplar af en rosévin. Den sprudler af frugtige aromaer med hindbær og jordbær som de primære noter samt gavmilde strejf af roser og violer. Den bløde og cremede smag nærmest kalder på en slurk mere. Og endnu en …

Druer og jordbund

Pinot Noir-druerne til denne pink og frugtige rosévin er dyrket på skråningerne i vinregionen Languedoc. Navnet på vinen stammer fra bakkerne – ’mont’ – og de små sten – ’gravets’. Her trives druerne fortrinligt i det tempererede middelhavsklima, hvor de friske atlanterhavsvinde lægger en dæmper på de allervarmeste dage, og hvor nætternes kølighed medvirker til at give druerne deres karakteristiske sprøde friskhed.

Fremstilling

Druerne til Montgravet Pinot Noir Rosé høstes om natten, når temperaturen er lav. Herefter presses druerne straks under kontrollerede temperaturer. Alkoholfermenteringen sker i tanke af rustfrit stål ved lave temperaturer.

Perfekt til lette retter

Denne skønne rosévin er fantastisk til lette retter og til en dag i solen. Nyd den afkølet når som helst, hvor som helst; f.eks. til en lækker salat, retter med fisk eller krydrede, thai-inspirerede retter.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt