Nik Weis Pinot Noir - Rosé 2022

Tyskland
Tyskland
Mosel

En smuk og elegant sommerdrøm af en rosé med en sprudlende bouquet af hindbær, jordbær og blåbær og en frisk smag med bærtoner, hyldeblomster og et subtilt strejf af roser.

Læs mere

En smuk og elegant sommerdrøm af en rosé med en sprudlende bouquet af hindbær, jordbær og blåbær og en frisk smag med bærtoner, hyldeblomster og et subtilt strejf af roser.

Læs mere
  Pinot Noir - Rosé 2022
  165
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Tranebær

  Tranebær

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  En helt særlig rosévin

  Allerede ved synet af den slanke og elegante flaske ved man, at her er tale om en helt særlig rosévin. Farven er smukt jordbærrød med en diskret mørkere rød kerne og kanter, der er en smule lysere. Næsen sprudler af rigdom på bær – hindbær, jordbær og blåbær – noter, der går igen i smagen, som suppleres flot af toner af krydderurter, hyldebær, hyldeblomster og subtile strejf af roser.

  Mosel og de blå druer

  Selv om Mosel ikke er kendt for sin rødvinsproduktion, har området historisk set produceret en række forskellige blå druer. I midten af 1700-tallet satte et Riesling-påbud dog en effektiv stopper for dén praksis ved at rive alle vinstokke med blå druer op med rode. Dette påbud ebbede ud med slutningen af 1800-tallet, om end det i perioden 1933-1986 atter var forbudt at producere rødvin i Mosel.

  Dyrkning

  Efterfølgende er der imidlertid sket en opblomstring af rødvinsproduktion i Mosel – og dermed af dyrkning af blå druer. Nik Weis Pinot Noir Rosé er fremstillet af 100% Pinot Noir-druer fra 33 år gamle vinstokke. Den lidt sarte drue trives fortrinligt på vinmarken, hvor de alluviale aflejringer og den blå skifer bidrager med vigtige næringsstoffer og er med til at give druerne deres skønne, karakteristiske smag. Samtidig er vandforsyningen til vinmarken uovertruffen, så Pinot Noir-druerne har det som blommen i et æg. Og det kan smages i denne skønne og smagsfyldte rosé.

  Vinifikation

  Druerne er i bogstaveligste forstand håndplukket, og efter en kort macerering ved lavt tryk, presses de. Det er med til at give vinen sin fantastiske farve med smukke og sarte rosen-lyserøde reflekser. Mosten gærer uden tilsætningsstoffer ved lave temperaturer og lagres på tanke af rustfrit stål.

  Dejlig ledsager til lette retter

  Nik Weis Pinot Noir Rosé er en dejlig ledsager til lettere retter, f.eks. med lyst fjerkræ, mager fisk, tapas eller masser af grøntsager. Samtidig fungerer den upåklageligt, præcis som den er – nyd den afkølet ved 6-8 °C, og glæd dig til smagen af sommer!

  Læs hele beskrivelsen
  H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
  Produceret af Weingut Nik Weis
  Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
  Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra mosel området i Tyskland
  Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt