Pierre Brevin Pierre Brévin, Rosé d'Anjou, Loire 2023

Frankrig
Frankrig
Loire

Læskende, smuk rosé, hvor frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær vælder op i glasset. Afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish.

Læs mere

Læskende, smuk rosé, hvor frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær vælder op i glasset. Afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish.

Læs mere
    Pierre Brévin, Rosé d'Anjou, Loire 2023
    109
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Dessert
    Røget kød
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Jordbær

    Jordbær

    Hindbær

    Hindbær

    Skovbær

    Skovbær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Solbær

    Solbær

    Krydderier

    Krydderier

    Druer
    Cabernet Franc
    Cabernet Sauvignon

    Beskrivelse

    I Loire laves der stilrene hvidvine som få andre steder i verden, men det franske vinmekka kan bestemt også lave rosévine. Pierre Brevin Rosé d’Anjou er et fyldigt og friskt eksemplar fra appellationen Anjou, der ligger syd for byen Angers i Loires vestlige ende. Her skabes der både rødvine, hvidvine og mousserende vin, men området kendes især for sine let sødlige Rosé d’Anjou lavet på druen Grolleau. Pierre Brevins fine eksemplar er imidlertid lavet på et blend af Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, hvilket giver vinen høj syre til at balancere den blide sødme. Jordbunden i Anjou er rig på kisel og kalksten, hvilket giver vinen fine mineralske undertoner. Vinen har en smuk sart lyserød tone. I glasset vælder frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær op, mens vinen byder på en afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish. Nyd den som en læskende tørstslukker i solen eller servér den med tapasanretninger, blandede grønne salater eller jordbærtærte.
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt