Pierre Brevin Pierre Brévin, Rosé d'Anjou, Loire 2022

Frankrig
Frankrig
Loire

Læskende, smuk rosé, hvor frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær vælder op i glasset. Afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish.

Læs mere

Læskende, smuk rosé, hvor frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær vælder op i glasset. Afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish.

Læs mere
  Pierre Brévin, Rosé d'Anjou, Loire 2022
  109
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Dessert
  Røget kød
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Jordbær

  Jordbær

  Hindbær

  Hindbær

  Skovbær

  Skovbær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Krydderier

  Krydderier

  Druer
  Cabernet Franc
  Cabernet Sauvignon

  Beskrivelse

  I Loire laves der stilrene hvidvine som få andre steder i verden, men det franske vinmekka kan bestemt også lave rosévine. Pierre Brevin Rosé d’Anjou er et fyldigt og friskt eksemplar fra appellationen Anjou, der ligger syd for byen Angers i Loires vestlige ende. Her skabes der både rødvine, hvidvine og mousserende vin, men området kendes især for sine let sødlige Rosé d’Anjou lavet på druen Grolleau. Pierre Brevins fine eksemplar er imidlertid lavet på et blend af Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, hvilket giver vinen høj syre til at balancere den blide sødme. Jordbunden i Anjou er rig på kisel og kalksten, hvilket giver vinen fine mineralske undertoner. Vinen har en smuk sart lyserød tone. I glasset vælder frugtaromaer med nyplukkede hindbær og skovbær op, mens vinen byder på en afrundet og fyldig smagsoplevelse med en lang, aromatisk finish. Nyd den som en læskende tørstslukker i solen eller servér den med tapasanretninger, blandede grønne salater eller jordbærtærte.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt