Pretty Gorgeous Rosé 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Hérault

Herlig sydfransk rosévin. Halvtør og frisk med pikant bouquet af friskkværnet rød peber og en skøn frugtrig smag af røde bær.

Læs mere

Herlig sydfransk rosévin. Halvtør og frisk med pikant bouquet af friskkværnet rød peber og en skøn frugtrig smag af røde bær.

Læs mere
  Rosé 2023
  125
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Hindbær

  Hindbær

  Ribs

  Ribs

  Kirsebær

  Kirsebær

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Fersken

  Fersken

  Druer
  Cinsault

  Beskrivelse

  Pretty Gorgeous er en herlig typisk sydfransk rosévin fremstillet udelukkende på Cinsault-druer. Cinsault har været dyrket i flere hundrede år i området, men Cinsault har mistet terræn til de internationale druer som Shiraz og Cabernet Sauvignon. Cinsault er imidlertid en oplagt drue til at fremstille rosévin af. Der er skindkontakt mellem druer og most i ca. 24 timer og vinen gæres ved lave temperatur for at bevare mest mulig frugt i vinen. Farven er lyserød, nærmest ferskenagtig. En frisk bouquet af friskkværnet rød peber. Smagen er halvtør, frisk og med en behagelig smag af røde bær som ribs, jordbær og hindbær.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Hérault">pays d'hérault</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'hérault området i Frankrig
  Hérault departementet er et af de største vinområder i det sydlige Frankrig, som ligger mellem Narbonne og Montpellier. Området går fra kysten og ind i landet og indbefatter Languedoc og Minervois. Hérault har en meget forskelligartet jordbund (terroir), netop Hérault´s terroir giver vinene stor variation om vinen dyrkes i det kystnære område eller på plateauer inde i landet. Udvalget af druesorter er stort, fra gamle klassiske druer som Cinsault og Carrignan til internationale kendte druer. Hérault området producerer omkring 900.000 hl vin om året – primært rødvin.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt