Tommasi Le Fornaci Rosé 2022

Italien
Italien
Veneto
 • Decanter
  2022
  2022
  90 Point
 • Meininger
  2021
  2021
  90 Point

Frisk og frugtrig rosévin med en næsten vibrerende syre, der henleder tankerne på citrusskal og pink grapefrugt. Vedholdende og harmonisk finish.

Læs mere
 • Decanter
  2022
  2022
  90 Point
 • Meininger
  2021
  2021
  90 Point

Frisk og frugtrig rosévin med en næsten vibrerende syre, der henleder tankerne på citrusskal og pink grapefrugt. Vedholdende og harmonisk finish.

Læs mere
  Le Fornaci Rosé 2022
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Aperitif
  Asiatisk mad
  Italiensk mad
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Druer
  Rondinella
  Turbiana

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Eksklusiv rosévin – en hyldest til Gardasøens bredder

  Le Fornaci Rosé er en eksklusiv rosévin, kun produceret i ganske beskedne mængder, der hylder Gardasøens frodige jordbund, dens druesorter, aromaer og smage. Vinen er et resultat af en nøje udvælgelse af druer – sorten Turbinia, der er ’hoveddruen’ i Lugana-området, og Rondinella, en oprindelig drue i Valpolicella. Vinens storhed er derudover resultatet af den særlige måde, mosten håndteres under vinifikationen.

  Smuk, frisk og sart lyserød

  Le Fornaci Rosé har en smuk, sart lyserød farve med lyse strejf a la rosenblade. Bouqueten er rig og fin med intense og lokkende aromaer af pink grapefrugt, ferskenblomster og skallen fra mandariner, flot suppleret af et mineralsk touch. Smagen er frisk, frugtrig og diskret med en næsten vibrerende syre, der henleder tankerne på citrusskal og pink grapefrugt. Finishen er både vedholdende og harmonisk – og kalder på endnu en slurk.

  Druer og vinifikation

  Denne skønne rosévin er fremstillet af 90% Turbinia-druer (en lokal klon af Trebbiano-druen) og 10% Rondinella-druer. Turbinia er høstet på vinhuset Le Fornacis vinmarker umiddelbart uden for Sirmione, mens Rondinella-druerne kommer fra en af Tommasi-familiens vinmarker ved Peschiera del Garda – et smukt møde mellem to af Gardasøens fortryllende bredder.

  Druerne udvælges nøje og høstes samtidig, hvorefter de bringes til vingården. Her presses de og macerer i en time – en vigtig proces, da det er denne fase af skindkontakt, der giver vinen sin farve. Efterfølgende presses druerne igen – hver sort for sig – blidt i to timer, og den fritløbende most fra de to sorter opsamles og blendes. Mosten køles og tilsættes udvalgte gærtyper. Gæringen foregår ved kontrollerede temperaturer på mellem 15° og 18°C i 10 dage, hvorefter vinen modner i 4 måneder i tanke af rustfrit stål.

  Skøn allround-rosé til enhver lejlighed

  Denne smukke rosévin er en perfekt allround-rosé med skøn alsidighed – året rundt til enhver lejlighed. Afkølet (10-12°C) er den en perfekt aperitif eller som ledsager til delikate, smagsfyldte hors d’oeuvres. Servér den til retter med fisk eller asiatisk inspirerede retter – eller nyd den til en lækker, dampende varm pizza.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt