Weingut Riffel Rosé - Trocken 2022

Tyskland
Tyskland
Rheinhessen

Delikat, økologisk rosévin med friske aromaer af kirsebær og jordbær. Forfriskende smag af lyse røde bær med en god portion frugtsyre, der lokker til at skænke endnu et glas.

Læs mere

Delikat, økologisk rosévin med friske aromaer af kirsebær og jordbær. Forfriskende smag af lyse røde bær med en god portion frugtsyre, der lokker til at skænke endnu et glas.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
Rosé - Trocken 2022
145
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Sushi
Vegetariske retter
Velkomst
Druer
Spätburgunder
Portugisier
Dornfelder

Beskrivelse

Druerne til Riffel økologiske Rosé Trocken kommer fra deres løss- og mergelholdige parceller på Binger Rochusberg, i det nordvestligste hjørne af Rheinhessen.

For at give mere koncentration til huset rødvine, fjerner Erik og Caroline typisk 20% af mosten før gæringen. Det er af disse 20% Riffels roséer bliver fremstillet, da denne most er beskeden på både farvepigmenter og tannin. Den delikate most køles ned og koldgæres i temperaturregulerede ståltanke, og lagrer med sit bundfald frem til midten af marts, inden den aftappes og frigives til salg.

Med sin fine, sarte hindbærfarve er Riffels Rosé Trocken en sand forårsbebuder. Lidt mørkere farve end roséerne fra Provence, hvilet skyldes druesammensætningen, Spätburgunder, Portugieser og Dornfelder, hvor navnlig sidstnævnte er rig på farvepigment. I duften finder man kølige aromaer af både kirsebær og jordbær. De røde bær går igen i smagen, der slutter forfriskende med en god portion frugtsyre, som kun gør det endnu mere fristende at skænke endnu et glas. Nyd vinen til sommerens lyse og lette køkken, eller til det rene ingenting.

Læs hele beskrivelsen
H - Riffel - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Riffel
Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift. I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg. Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra.
Fra <a href="/sog/?q=Rheinhessen">rheinhessen</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheinhessen området i Tyskland
Rheinhessen, Tysklands største vinområde, ligger i et let bakket landskab, afgrænset af Nahefloden og Rhinen. De traditionelle hvide druer er Mûller-Thurgau, Silvaner og Riesling. Vinene er delikate, duftende, milde og frugtagtige.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt