Oddbird

Oddbird

Oddbird er et svensk vinhus, der udvikler, producerer og distribuerer premium vine – helt uden alkohol. Visionen er, at flere får øjnene op for vine uden alkohol og dermed gå imod de stærke fordomme, der er om alkoholfri vine. Af samme årsag kalder Oddbird da heller ikke sine vine for alkoholfri. I stedet fremstiller vinhuset ”vine, der er befriet fra alkohol” og vil med sin høje kvalitet demonstrere, at det er mere end muligt at nyde et godt glas vin, også uden alkohol.

Kvinden bag Oddbird

Svenske Moa Gürbüzer er kvinden bag Oddbird. Som socialrådgiver og familieterapeut stod det ellers ikke umiddelbart i kortene, at hun skulle være ophavskvinde til et verdensomspændende vinhus. Men efter i to årtier at have arbejdet med hovedsageligt alkoholrelaterede familieproblematikker har hun fra første parket set, hvilken samfundsskadelig effekt et overdrevet forbrug af alkohol kan have.

En ny tilgang til vin

Moa Gürbüzer var overrasket over mængden af tilbagevendende alkoholrelaterede udfordringer, og det gik op for hende, at der var behov for at ændre noget. Derfor sagde hun sit job op, og i 2013 grundlagde hun Oddbird. Visionen var at sætte spørgsmålstegn ved – og ændre – samfundets normer for alkohol. Det ville hun gøre ved at skabe vine i verdensklasse, men sørge for at befri dem for alkohol først. Og det lykkedes – i dag er Oddbird den største producent af vine uden alkohol i hele Skandinavien.

Frigørelsen fra alkoholBefrielsen – eller frigørelsen – fra alkohol beskriver både den proces, Oddbird bruger for at fremstille sine vine uden alkohol og befrielsen fra den almindelige alkoholkultur. Frigørelsen fra normer og en forudindtaget holdning om, at man ikke kan fejre noget uden alkohol. Samtidig taler frigørelsen ind i muligheden for at vælge, om man ønsker sin vin med eller uden alkohol.

 

Kun det bedste er godt nok

Vinhuset stiller store krav til både leverandører af druer og til produktionen generelt. Det betyder, at druesorterne til Oddbirds vine er nøje udvalgt, så de sikrer en bestemt smag. Ikke alle druer er skabt ens, og derfor udvælger Oddbird kun de bedste druer fra de bedste vingårde i de bedste regioner. Den store kvalitetsbevidsthed har resulteret i en række vine i verdensklasse.

 

Fremstillingen af vine befriet for alkohol

Oddbirds vine er fremstillet på samme måde som traditionelle vine og tager således arven op fra det gamle vinhåndværk. Når vinene skal befries for alkohol, bruges en patenteret teknologi.Vinene lagres i op til 12 måneder, hvorefter de befries for alkohol – ganske nænsomt, så naturens egne smage bevares.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt