Weingut Heitlinger

Weingut Heitlinger

Weingut Heitlinger tæller blandt Tysklands største økologiske vinproducenter.

Vingården ligger idyllisk placeret i området Kraichgau i Baden – Tysklands sydligste vinregion. Baden er med sin varme, sydlige beliggenhed kendt som Tysklands "Bourgogne", fordi klimaet her har de ideelle betingelser for dyrkning af Pinot-sorterne. Baden kendes dog også for sine fantastiske hvidvine, som kan udfordre de ikoniske hvidvine fra naboen Alsace. Baden anses i dag for en af Europas bedste vinadresser og stjernerne her er Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc og Pinot Gris.

Jordbunden i Kraichgau er rig på kalksten, farvet mergel og løss, der giver vinene en frugtrig og mineralsk karakter. Heitlinger skaber deres vine med stor respekt for biodiversiteten i vinmarken for at sikre sunde kvalitetsvine.

“For mig er det vigtigt, at en vin rører mig. Jeg laver ikke mange beskrivende noter, men jeg synes vin skal flytte – bevæge én. Jeg vil føle dens sjæl, det specielle, hvad den kan fortælle. Og det er ikke kun smag, men også historie”, har manden bag Heitlingers fremragende vine, Claus Burmeister udtalt.

Claus Burmeister er et stort talent i Tyskland, der især har skabt sit gode ry for sine eminente Pinot Noir-vine. Burmeister er blevet tildelt VDP-status – en forkortelse for det fornemme medlemsskab af Verband die Prädikatsweingüter, som kun tildeles de allerbedste tyske vinproducenter på tværs af de i alt 13 vinregioner.

Heitlingers konsulterende ønolog, Pierre Millemann, er en af vinverdens store stjerner, som også er konsulent hos Domaine de la Romanée-Conti – verdens formentlig mest eftertragtede vinejendom. Med dette stjernehold bag sig, er Heitlinger med al tydelighed et vinhus på vej op.

Information

Am Mühlberg 3, 76684 Östringen, Tyskland

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt