Weingut Riffel

Weingut Riffel

Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Det er nogenlunde heromkring regionerne Rheinhessen, Nahe, Mittelrhein og Rheingau grænser op til hinanden med Rhinen mod nord og bifloden Nahe mod vest.

Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift.

I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg.Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra. Læg dertil en germansk patentlighed og en sjælden høj hygiejnefaktor. Som Carolin siger: ”I kælderen renser Erik altid fugerne mellem fliserne med en tandbørste.” Sådan.

Som nævnt har biodynamiske metoder og tanker støt men sikkert fundet vej til Weingut Riffel. Dermed også en mere holistisk tilgang til dyrkning med vinstokken i centrum. Carolin og Eriks mantra er, at de vil holde deres druer i hænderne, før de bliver til vin. Biodiversitet og terroir-tænkning anses således som en nødvendig forudsætning for at kunne levere et autentisk udtryk og en konstant høj kvalitet i deres vine.

Alle Weingut Riffels vine er økologisk certificerede.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt