Delgado Zuleta Vermut - Goyesco
Spanien
Jerez
Vermut Goyesco præsenterer sig flot med lysende reflekser og den umiskendelige duft af kamille iblandet blomstertoner og citrusnoter. En tør, intens og afbalanceret Vermouth.
Læs mere
205
kr. /stk
Passer godt til
Asparges
Grill og barbecue
Gris
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter

Abrikos

Valnød

Læder

Kanel

Kamille

Citron

Æble
Druer
Palomino Fino

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Vermut Goyesco er en flot hvid Vermouth baseret på Manzanilla La Goya og naturlige ekstrakter såsom ensian, koriander og Angostura. Hedvinen præsenterer sig flot i gylden farve med lysende reflekser og den umiskendelige duft af kamille iblandet blomstertoner og citrusnoter med et strejf af mandel. Vinen er tør i smagen, intens og afbalanceret og efterlader et fint bittert smagsindtryk, der er karakteristisk for vermouth, dog uden at det bliver overdrevent. En flot smagsoplevelse, der inviterer til den næste slurk.
Vermut Goyesco er en fremragende aperitif, der passer godt til de salte snacks såsom oliven, pickles og saltede nødder, men er også er godt udgangspunkt til cocktail. Dens base af Manzanilla gør den også til en flot ledsager til tapas med skinke, oste og ansjoser.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Delgado Zuleta
Er der en hedvin, der for alvor har fået et comeback i de seneste år, så er det sherry. Andalusiens stolthed, der op gennem firserne led under et noget blakket ry takket være overproduktion af sød sherry af tvivlsom kvalitet. I dag betragtes den underkendte hedvin med rette som en udsøgt aperitif og en utrolig, gastronomisk velegnet vin. Det skyldes ikke mindst den høje kvalitet, som kendetegner den moderne sherryproduktion. Sherry fremstilles i det andalusiske område mellem de tre byer Jerez de la Fontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María. Området kaldes i folkemunde Sherry-trekanten. Her har en række historiske vinhuse til huse, heriblandt Delgado Zuleta, der er det ældste vineri i Marco de Jerez-regionen. Vinhuset har her siden 1744 excelleret i den dyrebare andalusiske eliksir.

Regionen omfatter byerne Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa María, der tilsammen danner en trekant, hvor de unikke geografiske og klimatiske forhold er ideelle til dyrkning af Palomino, Pedro Ximénez og Moscatel druer. Det lokale klima er præget af varme somre og milde vintre, hvilket, sammen med regionens albariza-jord – en kalkholdig jordtype – er ideelt for disse druesorter. Sherryens stilarter spænder fra de tørre og mineralske Finos til de rigt søde og dybe Cream Sherries eller Pedro Ximenes vine.
