Hvordan laver man rosévin?
Rosévin skabes for det meste ved at lade skindet fra blå vindruer gære med i fra nogle få timer og op til et døgn i starten af gæringsprocessen. Jo længere tid skindet ligger i vinen, jo mørkere farve får rosévinen. Først når vinen har fået den rigtige farve, fjernes drueskindet og vinen gærer herefter færdig.
Der findes også vinproducenter, som skaber rosévine ved at blande en lille smule rødvin i en hvidvin, men det er en sjælden brugt metode. Derudover er der også en saignée, hvor du tager noget rødvin fra så tidligt i gæringsprocessen, at det ikke er blevet rødvin endnu. Derved får du endnu mere drueskindskontakt i den resterende rødvin, så den bliver meget kraftigere. Den spæde rødvin som er taget fra, gærer derefter færdig og bliver til rosévin. Så her er rosévinen nærmest et biprodukt af rødvinsproduktionen.
Endelig er det også muligt at filtrere en – måske fejlslået – rødvin om til en rosévin, ved at køre den igennem nogle forskellige trækuls- og andre biologiske filtre, så vinen får den rigtige rosé-farve. Denne metode giver ikke en kvalitetsrosé, men en billig, bulk-produceret vin.