Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Sådan åbner du en flaske Champagne

Sådan åbner du en flaske Champagne


Der er altid mindst to knald i en flaske Champagne, mente den engelske premierminister Winston Churchill. Selvom det bestemt er festligt at lade proppen flyve af sted med et højt knald, så er det ikke nødvendigvis den bedste måde at åbne en flaske Champagne på. Langt de fleste foretrækker at åbne sin ofte dyrtkøbte Champagne uden at nogen får en vildfaren prop i øjet og hvor de dyrebare dråber ikke går tabt under selve åbningen. Her er vores anbefaling til, hvordan du åbner en flaske Champagne med sikker stil – uden at spilde en dråbe:

1. Start med at fjerne folien og løsne ståltrådskurven omkring flaskens top, mens du holder på proppen med din anden hånd.

2. Hold flasken i 45° vinkel væk fra dig selv og andre – trykket i en flaske Champagne er nemlig dobbelt så højt, som i et almindeligt bildæk.

3. Når du skal åbne flasken, skal du ikke vride i proppen, men derimod dreje selve flaskens bund. Du vil mærke proppen begynde at presse sig op. Lad hånden følge proppen, så den forlader flasken helt roligt og kontrolleret. Et blidt suk vil fortælle dig, at du har åbnet din Champagne på den helt rigtige måde!

Læs mere om Champagnens historie og forskellen på de mousserende vine >>