Bagom Bordeaux

Rødvinene fra Bordeaux er noget ganske særligt, og derfor har Bordeaux for mange vinnydere en stor plads i hjertet. Nogle af verdens bedste, mest berømte og dyreste rødvine kommer uden tvivl fra Bordeaux, hvor vinene er kendetegnet ved sin særlige stil, kompleksitet og store udviklingspotentiale. 

Det er i Bordeaux, at du finder de store og kendte kommuner som Margaux, Pauillac og mange flere. De to herskende druer er Cabernet Sauvignon og Merlot, om end tredjedruen Cabernet Franc også vil være at finde i mange af de famøse rødvinsblends.

Hver bred sin drue

Traditionelt inddeles Bordeaux-området i venstre bred og højre bred af Gironde-floden. Hvor den venstre bred særligt domineres af Cabernet Sauvignon, der med sin struktur og tannin giver holdbare, ranke vine, domineres den højre bred af Merlot-druen, der skaber bløde, runde, smidige og hurtigere drikkemodne vine.

I Bordeaux findes nogle af verdens mest ikoniske vinslotte i berømte kommuner som Margaux, Pauillac og Graves på Médoc-halvøen på venstrebredden og Pomerol og Saint Émilion på højrebredden af Gironde-floden.

Venstrebredden

Venstrebredden er Cabernet Sauvignon-druens kongerige. Med sin grusede og varme jorde og stabile klima har druen her de optimale vilkår for at trives. Nogle af de mest berømte kommuner her er Margaux, der kendes for sine velduftende, elegante vine og Pauillac, hvor vinene er kendte for deres komplekse duftpalette og finesse, der åbner sig med alderen. Som ung vil mange vine fra venstrebredden have en del tannin og kræver derfor nogle år i kælderen for at udvikle sig fuldt ud. De bedste vine herfra kan gemmes op til 30 år.

Højrebredden

I St. Émilion og Pomerols kølige og lerede jorde har Merlot-druen fundet sit sande paradis. Pomerol er sammen med St. Émilion de mest kendte regioner i Bordeaux, og selvom området er småt, er efterspørgslen stor. Hvor vinene fra Pomerol kendes for sin fløjlsbløde elegance og duftnoter af trøffel, trækker vinene fra St. Émilion især på Merlot-druens karakter af blød fylde og blid syre og kan ofte lagres længere pga. det lidt højere indhold af Cabernet Sauvignon, der tilsættes vinene, som giver dem flot struktur.

Vin til fordybelse

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt