Jura – tidens mest hippe vin?

Dedikerede Bourgogne-elskere har for længst opdaget det. Nogle af de mest interessante vine lige nu finder du i Jura: det lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der både skaber elegante Chardonnay-vine, oxiderede hvidvinsmatch til den lokale comté og saftige rødvine på Trousseau og Ploussard. ⁠⁠

Besøger du nogle af Danmarks bedste restauranter, så vil du bemærke, at der de senere år er kommet et stort fokus på de fantastiske vine fra det lille område for foden af Alperne, der hedder Jura. De er ikke bare et godt alternativ til Bourgogne, men de er noget helt unikt og med blot 2000 hektar i hele appellationen, så kan udbuddet slet ikke hamle op med den store efterspørgsel, der kommet over hele verden.

"

Her er tidens hippeste vin – og den er et godt alternativ til den dyre bourgogne

Søren Frank, Berlingske

Oplev Jura

Vi har samlet en lille smagekasse med vine fra to af områdets mest hypede producenter. Vine, der giver et rigtig godt indblik i de unikke vine fra dette lille kultområde. Oplev kompleks og elegant Chardonnay i burgundisk stil fra Fumey Chatelain, seriøs Trousseau, der kan minde om Langhe Nebbiolo fra nogle af de bedste producenter i Piemonte og en hvidvin, der ikke bare er indbegrebet af klassisk Jura, men også et perfekt match til den lokale comté-ost.

Smagekasse fra hippe Jura

Vilde Jura

Lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der de senere år har opnået nærmest kult-status, da vinene oftere og oftere bruges på de fineste restauranter verden over. Området i sig selv, gør dog nærmest en dyd ud af fortsat og ligne det som det er – et simpelt landbrugsområde.

Her hersker biodiversitet og her er mere vild natur, skov og kornmarker end vinmarker, der ofte centreres omkring de små byer. Jordbunden her kan sammenlignes meget med Bourgogne, men klimaet er fugtigere og koldere, derfor høster man ofte markant senere end i Bourgogne. Området er nok mest kendt for deres oxyderede hvidvine som Vin Jaune, men de elegante og kølige vine på især Chardonnay og Pinot Noir har opnået stor efterspørgsel de senere år.

Hos Kjær & Sommerfeldt har vi to af områdets toneangivende producenter i sortiment. Oplev de blændende vine fra Fumey Chatelain og Domaine de Montbourgeau, mens der endnu er vine at få. Mængderne er nemlig begrædeligt små og efterspørgslen bliver kun større.

Sprød hvidvin i glasset

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt