Château Moncets & Chambrun
Både Moncets og Chambrun er beliggende lige på grænsen til både Pomerol og Saint-Émilion – man har bl.a. Petrus og Cheval Blanc indenfor blot 1000 meter. Det er ret beset blot en lille bæk, der deler områderne i dette helt flade landskab. Prisen på jorden er dog helt anderledes i Lalande-de-Pomerol, men potentialet i dette terroir skal man ikke tage fejl af. Både Moncets og Chambrun vinificeres i de nyistandsatte kældre på Château Moncet. Her kan hver enkelt plot vinificeres for sig og vinene pumpes aldrig. De flyttes udelukkende ved brug af tyngdekraften. Stilen er banebrydende for området.
Alle markerne er omlagt til økologi (vinene er certificerede fra 2023 årgangen) og man følger HVE standarderne for bæredygtigt landbrug. I kælderen går de efter en langt mere elegant og let stil, end man normalt kender for området. Vinene har en fantastisk dybde og kompleksitet, men har også en lethed, man meget sjældent finder i Bordeaux.
Bæredygtige tiltag hos Moncets-Chambrun
Bæredygtighed er en vigtig ting for det samlede hold bag Château Moncets og Château Chambrun. Man indførte for år tilbage ’lutte raisonnée’, hvor man fokuserer på et absolut minimalt forbrug af svovl, kobber m.m. i markerne. Nu er de i gang med at omlægge alle markerne og produktionen til økologi og vil med 2023-årgangen blive certificeret gennem
AB, Agriculture Biologique. Her er stort fokus generelt på biodiversitet i markerne, hvor de bl.a. har gravet en stor sø, for at give et rigere dyreliv i området. De følger HVE-programmet for bæredygtigt landbrug.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Minimere vandforbrug
- Reducere energiforbrug
- Reducere CO2-udledning
- Sortere affald
- Emballage – fx FSC certifikation
- Øge biodiversitet
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
- Menneskerettigheder
Ledelsesstyring:
- Fælles lønforhandlinger