Domaine J.A. Ferret

Domaine J.A. Ferret

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest velansete, historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Jadot besidder 150 hektar vinmarker i Bourgogne, hvor af 70 hektar ligger I Côte d'Or. Vinene kommer fra tre huse: Domaine Louis Jadot i Beaune, Chateau des Jacques i Beaujolais, Domaine J.A. Ferret i Fuissé.

I 2008 købte Louis Jadot det 18 ha store og højt estimerede Domaine J.A. Ferret i hjertet af Pouilly-Fuissé med nogle af appellationens mest velplacerede marker. En juvel af en ejendom, grundlagt i 1840, og blandt de allerførste i Maconnais der begyndte at aftappe egne vine selv, og altid med en stærk kvinde ved roret.

Familien Ferret - Kvindernes domæne

Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som det bedste Domaine i Pouilly-Fuissé. Huset er opkaldt efter dets tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og vigtig rolle for berømmelsen af den velansete appellation.

Da Louis Jadot overtog huset, valgte man helt naturligt at fortsætte Jeanne Ferret og hendes datter Colettes fokuserede vinarbejde, hvor vinificeringen sker parcel for parcel, og kræver et ekstremt præcist og indgående kendskab til regionens usædvanlige og stærkt differentierede terroir.

Jeanne Ferrets blev også stærkt anerkendt for sit arbejde med at skabe en Pouilly-Fuissé-klassifikation à la Côte d’Ors 1. Cru og Grand Cru. Hun insisterede på at gøre arbejdet med de uofficielle – men anerkendte – Pouilly-Fuissé kvalitets klassificeringer "Tête de Cru" og "Hors Classé" færdigt, inden hun trådte tilbage.

Efter Jeanne og Colette har Ferret-huset haft en bemærkelsesværdig ubrudt række af kvindelige winemakers, hvilket har sat sit umiskendelige sikre præg på husets vinstil. Louis Jadot har valgt at fortsætte den kvindelige indflydelse og ansatte i 2008 winemakeren Audrey Braccini, der kom fra Beaujolais og altså siden 2008 har stået for Domaine J.A. Ferrets vine.

Terroir

"Af alle de burgundiske appellationer, er Pouilly-Fuissé uden tvivl den mest varierede hvad angår geologi. Her findes hele rækken af jordbundslag, som er repræsenteret i Mâconnais’ øvrige appellationer, og mere til endda. Generelt er kløfter, bjergskråninger og skrænter langt mere betonede i landskabet, og forskellene i jordbund mere pludselige og uventede".

Således udtaler Cabinet Sigales, en af Frankrigs mest seriøse og velbevandrede specialister i jordbunds-kartografi, vinmarker og terroir. Udtalelsen er med Domaine J.A. Ferret som baggrund og eksempel.

Information

61 Rue du Plan, 71960 Fuissé, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt