Indkøbskurv
Kurven er tom

Henri Giraud Champagne

Ståltankenes indtog i Champagne i slutningen af 1960’erne satte helt eller delvist en stopper for brugen af egefade i fremstillings- og lagringsprocessen. Enkelte perfektionister som Krug, Selosse og Henri Giraud forblev dog tro mod fadene, der i dag nærmest er blevet deres individuelle adelsmærker.

Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”

Henri Giraud råder over ca. 12 ha fordelt på 35 af de fineste enkeltmarksparceller i Aÿ. 26 af disse er beplantede med Pinot Noir, de resterende ni med Chardonnay, men det signifikante og karakterskabende ved Champagnerne fra Henri Giraud, skal formentlig findes i den nærliggende Argonne-skov, hvor de 350 år gamle egetræer leverer tømmer til husets særlige egefade, der er tilblevet i et samarbejde mellem den talentfulde bødker Camille Gauthier og Claude Giraud. Mange forskellige egetyper var afprøvet forinden, men ifølge Claude er netop disse egetræer, og de deraf følgende egefade, den manglende symbiotiske puslespilsbrik, der nu fuldender Henri Girauds respektindgydende Champagner.

Claude Giraud er en gudsbenådet createur, der går sine helt egne veje, og det bærer hans unikke Champagner tydeligt præg af. Igennem de senere år har Claude Giraud med sikker hånd ført Champagne Henri Giraud helt frem i det internationale rampelys, hvor navnlig huset top-vine, Fût de Chêne og Argonne, hyppigt optræder på vinkortene hos verdens fornemste restauranter. Dette skyldes selvsagt Champagnernes enestående evne til at ledsage de bedste kokkes kreative udladninger.

Galleri