Henri Giraud Champagne - Blanc de Craie
Frankrig
Champagne
Aÿ
En charmerende Champagne med kridt- og eksotiske påmindelser. Udvikler sig imponerende i glasset, og afslører lag på lag af duft- og smagsindtryk.
Læs mereEn charmerende Champagne med kridt- og eksotiske påmindelser. Udvikler sig imponerende i glasset, og afslører lag på lag af duft- og smagsindtryk.
Læs mere
615
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Ost
Skaldyr
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt
Druer
Chardonnay
Beskrivelse
Blanc de Craie er Henri Girauds nyeste skud på stammen, og skønt det er en Blanc de Blanc, udtrykker den tydeligt husets stil og signatur. Vinen er fremstillet på Chardonnay – 55% er høstet i grand cru-kommunen Aÿ, 45% i Louvois. Vinen tilbringer 12 måneder i rustfri ståltanke med sit bundfald. Inden andengæringen tilsættes 10% Aÿ Chardonnay, der forinden har lagret 12 måneder i Argonne-egefade. Herefter lagrer vinen i yderligere to år i flaske.
Kridt hedder craie på fransk, og vinene er selvsagt en hyldest til den jordbund, der kendetegner Champagne, men i dette tilfælde også et væsentligt duft- og smagsmæssigt element i selve vinen, der medvirker til at løfte Chardonnay-druens tekstur, eksotiske frugter og forårsblomster op på et læskende og forfriskende niveau. I gastronomisk henseende vil, foruden den indlysende aperitif, lette og ikke for salte retter være at foretrække. Fisk og skaldyr burde være et indlysende og glimrende selskab til denne dybt charmende Champagne.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Henri Giraud Champagne
Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”

Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.