Henri Giraud Champagne - Blanc de Craie

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ

En charmerende Champagne med kridt- og eksotiske påmindelser. Udvikler sig imponerende i glasset, og afslører lag på lag af duft- og smagsindtryk.

Læs mere

En charmerende Champagne med kridt- og eksotiske påmindelser. Udvikler sig imponerende i glasset, og afslører lag på lag af duft- og smagsindtryk.

Læs mere
  Champagne - Blanc de Craie
  785
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Fed fisk
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Blanc de Craie er Henri Girauds nyeste skud på stammen, og skønt det er en Blanc de Blanc, udtrykker den tydeligt husets stil og signatur. Vinen er fremstillet på Chardonnay – 55% er høstet i grand cru-kommunen Aÿ, 45% i Louvois. Chardonnay-druerne bliver vinificeret og laget 12 måneder i 3-5 år gamle barriques af egetræ fra Argonne-skoven. Herefter sammenstikkes vinen med op til 50% reservevin, hvoraf den ældste del er fra 1990’erne. Herefter lagrer vinen med sit bundfald i flasken i ca. 3 år, inden vinene dégorgeres og får tilført 6-8 g/l dosage.  

  Kridt hedder craie på fransk, og vinene er selvsagt en hyldest til den jordbund, der kendetegner Champagne, men i dette tilfælde også et væsentligt duft- og smagsmæssigt element i selve vinen, der medvirker til at løfte Chardonnay-druens tekstur, eksotiske frugter og forårsblomster op på et læskende og forfriskende niveau. I gastronomisk henseende vil, foruden den indlysende aperitif, lette og ikke for salte retter være at foretrække. Fisk og skaldyr burde være et indlysende og glimrende selskab til denne dybt charmende Champagne.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Henri Giraud Champagne
  Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt