Zenato Recioto Classico 2013

Italien
Italien
Veneto

Koncentreret dessertvin, med krydrede noter, mørke kirsebær, svesker og blommer, men holdt fint tøjlet og afbalanceret af fløjlsbløde tanniner.

Læs mere

Koncentreret dessertvin, med krydrede noter, mørke kirsebær, svesker og blommer, men holdt fint tøjlet og afbalanceret af fløjlsbløde tanniner.

Læs mere
    Recioto Classico 2013
    409
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Ost
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Skovbær

    Skovbær

    Varme krydderier

    Varme krydderier

    Druer
    Corvina
    Rondinella
    Oseleta

    Beskrivelse

    Recioto della Valpolicella er en sød vin, dyrket øst for Gardasøen. Indtil det 20. århundrede, hvor Amaronen opstod, var Recioto den fornemste vin en Valpolicella-producent kunne fremstille. Dens historie går helt tilbage til Romerrigets storhedstid, hvor søde og kraftige vine var de foretrukne. Ordet Recioto stammer formentlig fra den lokale dialekt, hvor ”recia”, der betyder øre, og henviser til den øverste del af drueklasen, der er mest eksponeret for solens varmende og modnende stråler. Zenatos Recioto høstes typisk i slutningen af september, når sukkerindholdet i druerne er på sit højeste. Herefter tørrer de i fem måneder, ikke ulig Amarone. De rosinlignende druer afstilkes herefter og macererer i to dage ved 10 grader i små ståltanke. Herefter igangsættes gæringen, der løber over 21 dage. Når vinen når en alkoholprocent på 14, stoppes gæringen ved at nedkøle vinen til 10 grader igen. Efter yderligere ti dage hældes vinen på egefade af 225 liter, hvor den lagrer i 24 måneder inden aftapning på flaske. Perfektion er som bekendt en tidskrævende affære. Recioto della Valpolicella fra Zenato er en overordentlig koncentreret vin. Den er selvsagt sød, med krydrede noter, mørke kirsebær, svesker og blommer, men holdt fint tøjlet og afbalanceret af fløjlsbløde tanniner. En kompleks men veloplagt dessertvin til sødt bagværk, eller desserter med mørk chokolade. For de mere vovede kan Recioto, serveret let afkølet, gå glimrende i spænd med Gorgonzola.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Zenato - wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Zenato
    Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke landskaber, der strækker sig fra San Benedetto di Lugana, ved Gardasøens sydlige ende, over mod Valpolicella i de blidt durvende bakker nord for Verona. Centralt for de i alt 75 hektarer vinmarker er Zenatos to ejendomme; Santa Cristina i Lugana, der er ideel for dyrkning af Trebbiano-druen, og Costalunga i Valpolicella, der er hjemsted for Veneto-regionens mest berømte vin, Amarone.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt