Likør Chartreuse Grøn

Frankrig
Frankrig

Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”.

Læs mere

Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”.

Læs mere
  Chartreuse Grøn
  319
  kr. /stk

  Beskrivelse

  Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”. Den videre historie omkring Karteuser-munkene og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. Men i korte træk nævnes har nogle af hovedpunkterne: 1605: Marshall d’Estrées giver munkene et manuskript, som indeholder en formel på en eliksir, som siges at give et lang liv. 1737: Efter års studier begyndte brodder Jerôme Maubec fra klosteret La Grande Chartreuse, at producere eliksiren, som havde et alkoholindhold på ikke mindre end 71%. 1764: Det var dog først i dette år, at Chartreuse Verte, som vi kender den i dag (55%) så dagens lys. Begge produkter blev så stor en succesen, at man måtte bygge et nyt destilleri kaldet Fourvoirie. 1903: Munkene blev fordrevet fra Frankrig og slog sig ned i Tarragona i Spanien. Her startede de et nyt destilleri. 1929: Munkene vendte tilbage til Fourvoirie, hvor de genoptog produktionen af Chartreuse. 1935: Den 14. november om natten blev destilleret i Fourvoirie ramt af en lavine. Men da destillationsapparat og egetræsfade forblev intakte, valgte munkene at flytte destilleriet til en lille by ved navn Voiron. 1935 - …: I dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron. En yderst vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre munke som må kende til den unikke opskrift. Selv destillationen og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af de tre Karteuser-munke. Chartreuse Verte serveres traditionelt kold som en after dinner drink, men er også fortræffelig som ingrediens i utallige cocktails. På skidestinationerne i Frankrig bruges den som ingrediens i Green Chaud (Varm kakao med Chartreuse) eller ganske enkelt som shots!!
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt