Henri Giraud Champagne - Esprit Nature - G

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ
  • James Suckling
    95 Point
  • Jyllands-Posten
    93 Point

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

Læs mere
  • James Suckling
    95 Point
  • Jyllands-Posten
    93 Point

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

Læs mere
    Champagne - Esprit Nature - G
    699
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Mager fisk
    Østers
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Pinot Noir
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Sans for fornyelse

    At Henri Giraud kan trække på en historie,lau der går helt tilbage til 1625, betyder ikke, at vinhuset hviler på laurbærrene. Tværtimod. Husets åbningsnummer, Esprit, Nature har endnu engang gennemgået en forvandling. Men denne gang blev Henri Girauds evige jagt på forbedring igangsat fra en noget uventet kant. I 2018 lancerede huset en Champagne med et noget atypisk udseende. Etikettens dybe blå farve blev prydet at et kunstfærdigt udformet træ. Et kunstværk, der er en hyldest til Argonne-egen, der står forankret i skoven af samme navn. Det er i øvrigt selvsamme skov, der leverer træ til husets egefade. Da børnene til kunstneren, som havde skabt det kunstfærdige træ, forlangte en Euro per solgt flaske Esprit Nature, stod fornyelsen for døren. Nu prydes den blå etiket med husets genkendelige ’G’ logo med subtil reference til et træ i baggrunden. Så langt, så godt. Det væsentligste er selvfølgelig, hvad der er i selve flasken.

    Giraud stilen

    Esprit Nature er fremstillet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Druerne er høstede i lige dele fra Aÿ, Vallée de la Marne og Montagne de Reims regionerne. Halvdelen af blended er fra den ”friskeste høst”, den anden halvdel er fra det foregående års høst. Esprit Nature er vinificeret 12 måneder i Argonne egefade, og efter sammenstikningen flaskelagrer Champagnen i 18 måneder før frigivelse.

    Esprit de Giraud - G er en yderst imponerende entry-level Champagne med en fin og velintegreret mousse. Champagnen har et fyldigt udtryk, med dragende noter af bagværk, citrusfrugt, pære og abrikoser. Den komplekse aroma og smagsprofil er ledsaget af en sofistikeret og strukturgivende mineralitet, som løfter helhedsoplevelsen. I takt med Henri Girauds tiltagende verdensberømmelse, bliver vores årlige allokationer tilsvarende mere beskedne. Vi kan derfor ikke altid garantere flasker på lager frem til frigivelse af næste cuvée.  

    Læs hele beskrivelsen
    H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
    Produceret af Henri Giraud Champagne
    Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
    Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra champagne området i Frankrig
    Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt