Henri Giraud Champagne - Esprit Nature - G - Magnum

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ
 • James Suckling
  95 Point
 • Jyllands-Posten
  93 Point

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

Læs mere
 • James Suckling
  95 Point
 • Jyllands-Posten
  93 Point

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

Læs mere
  Champagne - Esprit Nature - G - Magnum
  1.389
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Mager fisk
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Pinot Noir
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sans for fornyelse

  At Henri Giraud kan trække på en historie,lau der går helt tilbage til 1625, betyder ikke, at vinhuset hviler på laurbærrene. Tværtimod. Husets åbningsnummer, Esprit, Nature har endnu engang gennemgået en forvandling. Men denne gang blev Henri Girauds evige jagt på forbedring igangsat fra en noget uventet kant. I 2018 lancerede huset en Champagne med et noget atypisk udseende. Etikettens dybe blå farve blev prydet at et kunstfærdigt udformet træ. Et kunstværk, der er en hyldest til Argonne-egen, der står forankret i skoven af samme navn. Det er i øvrigt selvsamme skov, der leverer træ til husets egefade. Da børnene til kunstneren, som havde skabt det kunstfærdige træ, forlangte en Euro per solgt flaske Esprit Nature, stod fornyelsen for døren. Nu prydes den blå etiket med husets genkendelige ’G’ logo med subtil reference til et træ i baggrunden. Så langt, så godt. Det væsentligste er selvfølgelig, hvad der er i selve flasken.

  Giraud stilen

  Esprit Nature er fremstillet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Druerne er høstede i lige dele fra Aÿ, Vallée de la Marne og Montagne de Reims regionerne. Halvdelen af blended er fra den ”friskeste høst”, den anden halvdel er fra det foregående års høst. Esprit Nature er vinificeret 12 måneder i Argonne egefade, og efter sammenstikningen flaskelagrer Champagnen i 18 måneder før frigivelse.

  Esprit de Giraud - G er en yderst imponerende entry-level Champagne med en fin og velintegreret mousse. Champagnen har et fyldigt udtryk, med dragende noter af bagværk, citrusfrugt, pære og abrikoser. Den komplekse aroma og smagsprofil er ledsaget af en sofistikeret og strukturgivende mineralitet, som løfter helhedsoplevelsen. I takt med Henri Girauds tiltagende verdensberømmelse, bliver vores årlige allokationer tilsvarende mere beskedne. Vi kan derfor ikke altid garantere flasker på lager frem til frigivelse af næste cuvée.  

  Læs hele beskrivelsen
  H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Henri Giraud Champagne
  Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt