Fumey-Chatelain Crémant de Jura

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Fremragende Crémant fra den fremadstormende nye stjerne – Fumey-Chatelain i Arbois.

Læs mere

Fremragende Crémant fra den fremadstormende nye stjerne – Fumey-Chatelain i Arbois.

Læs mere
    Crémant de Jura
    275
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer

    100%

    Chardonnay

    Beskrivelse

     

    Crémant de Jura den fremadstormende nye stjerne i Arbois Fumey-Chatelain er skabt på 100 % Chardonnay fra marken Aux Grands Champs. Vinstokkene blev plantet i den mineralholdige jordbund tilbage i 1981. Efter gæring ved den naturlige gær får vinen lige lov til at falde på plads i ståltanke, inden den kommer på flaske til andengæringen. Efter ca. 24 måneder degorgeres flaskerne og er klar til frigivelse efter yderligere seks måneder i den kolde kælder i Arbois. Der tilsættes ingen dosage til denne fremragende Crémant  Brut Nature. Aromaen er pakket med kølige nuancer af citrusfrugter, knust kalk, æbler, hvide blomster og mirabeller. I smagen er vinen mineralsk og cremet som klassisk Blanc de Blancs fra Champagne, bare lige med et funky Jura-tvist. Det giver vinen stor personlighed og noget unikt i forhold til mange andre Crémant’er.

    En oplagt aperitif eller et flot match til sushi, hvid fisk med urter og grøn eller faste oste – f.eks. den lokale Comté fra netop Jura. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og bør serveres ved 8-10 grader.

     

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt