Maison Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Blanc de Noirs Brut

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
 • Vinous
  Guld
 • Concours National des Crémants
  Guld
 • Bourg Aujourd’hui
  Guld

Super charmerende, harmonisk Crémant med masser af friskhed, frugtsødme og en fin og vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer.

Læs mere
 • Vinous
  Guld
 • Concours National des Crémants
  Guld
 • Bourg Aujourd’hui
  Guld

Super charmerende, harmonisk Crémant med masser af friskhed, frugtsødme og en fin og vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer.

Læs mere
  Crémant de Bourgogne - Blanc de Noirs Brut
  229
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Velkomst
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Guldvindende Crémant

  Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut er en super charmerende Crémant med en fin vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer – deraf betegnelsen ”Blanc de Noirs”. Selvom denne Crémant udelukkende er lavet på den røde drue Pinot Noir, som normalt tilfører styrke, struktur og en smule hårdhed, er den her vinificeret som hvid, og det får druens friskhed og frugtsødme meget frem. Man opnår derfor en utrolig harmonisk Crémant. Forståeligt nok har den vundet guld-medaljer ved både National Crémant og Bourg Aujourd’hui.

  Fra dansk vinpioners vinhus i Bourgogne

  Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom i Rully i Bourgogne, hvis smukke vinkældre dannede rammer for produktionen af nogle af de første Crémants de Bourgogne. Den danske vinpioner Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise.

  Sådan er denne Crémant skabt

  Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut laves udelukkende på Pinot Noir-druer fra Sounits egen vingård Domaine Bernollin. Hovedparten af druerne kommer fra Châtaignier-parcellen, som har fået sit navn af de store ægte kastanjetræer, der vokser omkring marken. Druerne er høstet i hånd og gæret ved druernes egen gær. Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen, som foregår i flasker – Méthode Traditionelle – og Crémanten er lagret på sit bundfald i 18-20 måneder inden dégorgering. Dégorgering er et fransk udtryk for den måde bundfaldet fjernes sammen med flaskens kapsel inden isættelsen af champagne-proppen. Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre mindst 9 måneder inden dégorgering, og takket være den lange lagringstid, har Albert Sounits Crémant Blanc de Noirs en meget fin og vedvarende mousse. Ved dégorgering tilsættes en anelse dosage (0,5%).

  Læs hele beskrivelsen
  Maison-Albert-Sounit-wide- 7.jpg
  Produceret af Domaine Albert Sounit
  Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt