Maison Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Blanc de Noirs Brut
Super charmerende, harmonisk Crémant med masser af friskhed, frugtsødme og en fin og vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer.
Læs mereSuper charmerende, harmonisk Crémant med masser af friskhed, frugtsødme og en fin og vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer.
Læs mereKirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Guldvindende Crémant
Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut er en super charmerende Crémant med en fin vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer – deraf betegnelsen ”Blanc de Noirs”. Selvom denne Crémant udelukkende er lavet på den røde drue Pinot Noir, som normalt tilfører styrke, struktur og en smule hårdhed, er den her vinificeret som hvid, og det får druens friskhed og frugtsødme meget frem. Man opnår derfor en utrolig harmonisk Crémant. Forståeligt nok har den vundet guld-medaljer ved både National Crémant og Bourg Aujourd’hui.
Fra dansk vinpioners vinhus i Bourgogne
Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom i Rully i Bourgogne, hvis smukke vinkældre dannede rammer for produktionen af nogle af de første Crémants de Bourgogne. Den danske vinpioner Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise.
Sådan er denne Crémant skabt
Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut laves udelukkende på Pinot Noir-druer fra Sounits egen vingård Domaine Bernollin. Hovedparten af druerne kommer fra Châtaignier-parcellen, som har fået sit navn af de store ægte kastanjetræer, der vokser omkring marken. Druerne er høstet i hånd og gæret ved druernes egen gær. Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen, som foregår i flasker – Méthode Traditionelle – og Crémanten er lagret på sit bundfald i 18-20 måneder inden dégorgering. Dégorgering er et fransk udtryk for den måde bundfaldet fjernes sammen med flaskens kapsel inden isættelsen af champagne-proppen. Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre mindst 9 måneder inden dégorgering, og takket være den lange lagringstid, har Albert Sounits Crémant Blanc de Noirs en meget fin og vedvarende mousse. Ved dégorgering tilsættes en anelse dosage (0,5%).