Alto Sur Torrontés 2023

Argentina
Argentina
Mendoza
Tupungato

Tør hvidvin på Argentinas signaturdrue med super elegant syre og fin blomsterbouquet med nuancer af gule bær og grapefrugt.

Læs mere

Tør hvidvin på Argentinas signaturdrue med super elegant syre og fin blomsterbouquet med nuancer af gule bær og grapefrugt.

Læs mere
  Torrontés 2023
  135
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter

  Beskrivelse

  Torrentés er Argentina’s signaturdrue når det kommer til hvidvin. Druerne til Altosur Torrontés kommer fra Finca Sophenias egne vinmarker i Gualtallary i Mendoza-regionen. Vinmarkerne ligger i 1.000 meters højde ved foden af Andes-bjergene. Den høje beliggenhed, en grusholdig jordbund og lavt udbytte giver nogle perfekte druer, der høstes manuelt i slutningen af februar måned. Drueklaserne sorteres omhyggeligt inden de fyldes i temperaturkontrollerede ståltanke og presses nænsomt ved hjælp af pneumatic (lufttryk) i 12 timer ved 5 grader. Druesaften fyldes herefter over i gæringstanke og den egentlige gæring sættes i gang. Altosur Torrontés har en strågul farve med et grønt skær. Bouqueten er blomsteragtig med nuancer af gule stikkelsbær og grapefrugt. Smagen er frisk, tør og ikke sødlig som bouqueten ellers indikerer. Den elegante syre i vinen gør Altosur Torrontés velegnet som ledsager til Sushi og skaldyr. Vinen bør serveres ved 10-12 grader.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Finca Sophenia

  Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt “Wines From the Sky”. Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt.

  Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA.

  Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt