Artuke Trascuevas 2020

Spanien
Spanien
Rioja
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  94 Point

Sjælden hvid Rioja fra topproducenten Artuke med stor viskositet og læskende elegance.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  94 Point

Sjælden hvid Rioja fra topproducenten Artuke med stor viskositet og læskende elegance.

Læs mere
  Trascuevas 2020
  415
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Smagsnoter
  Honning

  Honning

  Lime

  Lime

  Citron

  Citron

  Estragon

  Estragon

  Hasselnød

  Hasselnød

  Fersken

  Fersken

  Æble

  Æble

  Havsalt

  Havsalt

  Basilikum

  Basilikum

  Abrikos

  Abrikos

  Valnød

  Valnød

  Læder

  Læder

  Druer
  Viura
  Malvasia
  Palomino Fino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Endelig er det nu også muligt at få hvid Rioja fra en af områdets absolutte topproducenter. Hvis man altså kan få fingre i en af de blot små 2000 flasker, der er produceret. Vinen skabes af Viura, Malvasia og en smule Palomino Fino fra tre gamle parceller – Ábalos, Samaniego og Baños de Ebro – beliggende i Rioja Alavesa. Her er jorden ekstremt kalkholdig og det er med til at give vinen en fantastisk mineralitet. Druerne på de små gamle vinstokke er høstet ved håndkraft, herefter sorteres de ved ankomst til kælderen. Druerne gærer ved den naturlige gær i ståltanke, inden vinen lagres 10 måneder i en blanding af 500 liters egetræsfade og cementkar. Vinen tappes og frigives efter 5-6 måneder i flasken. Vinen byder på en fantastisk Bourgogne-inspireret aroma, der folder sig ud fra glasset med nuancer af gule æbler, moden citrusfrugt, diskret fadpræg, knust kalk og gule blomster. I smagen er vinen intens og med stor viskositet, men samtidig utrolig læskende og elegant. En fremragende stor hvid Rioja, der kombinerer friskhed med fylde på fantastisk vis. Prøv den til at væld af dybe og intense retter med fisk/skaldyr, grillet kylling serveret med masser af grønt eller til forskellige faste oste, f.eks. den spanske manchego. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Artuke - Wide - 7_Edit.jpg
  Produceret af Artuke
  Brødrene Arturo og Kike de Miguel Blanco er de nye stjerner i Rioja. På få år har de bragt den lille familievingård helt op i superligaen, over de bedste producenter i Rioja. De har de senere år opkøbt flere gamle parceller i Rioja Alavesa ved byen Banos de Ebro. De gamle marker vækkes til live ved nidkært arbejde i marken. Alt forgår økologisk (bliver certificeret i 2022), og generelt hersker her den tilgang, at vinen laves i marken og ikke i kælderen.
  Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra rioja området i Spanien
  Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt