Artuke Trascuevas 2020

Spanien
Spanien
Rioja
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    94 Point

Sjælden hvid Rioja fra topproducenten Artuke med stor viskositet og læskende elegance.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    94 Point

Sjælden hvid Rioja fra topproducenten Artuke med stor viskositet og læskende elegance.

Læs mere
    Trascuevas 2020
    415
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Smagsnoter
    Honning

    Honning

    Lime

    Lime

    Citron

    Citron

    Estragon

    Estragon

    Hasselnød

    Hasselnød

    Fersken

    Fersken

    Æble

    Æble

    Havsalt

    Havsalt

    Basilikum

    Basilikum

    Abrikos

    Abrikos

    Valnød

    Valnød

    Læder

    Læder

    Druer
    Viura
    Malvasia
    Palomino Fino

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Endelig er det nu også muligt at få hvid Rioja fra en af områdets absolutte topproducenter. Hvis man altså kan få fingre i en af de blot små 2000 flasker, der er produceret. Vinen skabes af Viura, Malvasia og en smule Palomino Fino fra tre gamle parceller – Ábalos, Samaniego og Baños de Ebro – beliggende i Rioja Alavesa. Her er jorden ekstremt kalkholdig og det er med til at give vinen en fantastisk mineralitet. Druerne på de små gamle vinstokke er høstet ved håndkraft, herefter sorteres de ved ankomst til kælderen. Druerne gærer ved den naturlige gær i ståltanke, inden vinen lagres 10 måneder i en blanding af 500 liters egetræsfade og cementkar. Vinen tappes og frigives efter 5-6 måneder i flasken. Vinen byder på en fantastisk Bourgogne-inspireret aroma, der folder sig ud fra glasset med nuancer af gule æbler, moden citrusfrugt, diskret fadpræg, knust kalk og gule blomster. I smagen er vinen intens og med stor viskositet, men samtidig utrolig læskende og elegant. En fremragende stor hvid Rioja, der kombinerer friskhed med fylde på fantastisk vis. Prøv den til at væld af dybe og intense retter med fisk/skaldyr, grillet kylling serveret med masser af grønt eller til forskellige faste oste, f.eks. den spanske manchego. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Artuke - Wide - 7_Edit.jpg
    Produceret af Artuke
    Brødrene Arturo og Kike de Miguel Blanco er de nye stjerner i Rioja. På få år har de bragt den lille familievingård helt op i superligaen, over de bedste producenter i Rioja. De har de senere år opkøbt flere gamle parceller i Rioja Alavesa ved byen Banos de Ebro. De gamle marker vækkes til live ved nidkært arbejde i marken. Alt forgår økologisk (bliver certificeret i 2022), og generelt hersker her den tilgang, at vinen laves i marken og ikke i kælderen.
    Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra rioja området i Spanien
    Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt