Artuke Trascuevas 2021

Spanien
Spanien
Rioja
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  94 Point

Sjælden hvid Rioja fra topproducenten Artuke med stor viskositet og læskende elegance.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  94 Point

Sjælden hvid Rioja fra topproducenten Artuke med stor viskositet og læskende elegance.

Læs mere
 • Ecological
Trascuevas 2021
395
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Smagsnoter
Honning

Honning

Lime

Lime

Citron

Citron

Estragon

Estragon

Hasselnød

Hasselnød

Fersken

Fersken

Æble

Æble

Havsalt

Havsalt

Basilikum

Basilikum

Abrikos

Abrikos

Valnød

Valnød

Læder

Læder

Druer
Viura
Malvasia
Palomino Fino

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Endelig er det nu også muligt at få hvid Rioja fra en af områdets absolutte topproducenter. Hvis man altså kan få fingre i en af de blot små 2000 flasker, der er produceret. Vinen skabes af Viura, Malvasia og en smule Palomino Fino fra tre gamle parceller – Ábalos, Samaniego og Baños de Ebro – beliggende i Rioja Alavesa. Her er jorden ekstremt kalkholdig og det er med til at give vinen en fantastisk mineralitet. Druerne på de små gamle vinstokke er høstet ved håndkraft, herefter sorteres de ved ankomst til kælderen. Druerne gærer ved den naturlige gær i ståltanke, inden vinen lagres 10 måneder i en blanding af 500 liters egetræsfade og cementkar. Vinen tappes og frigives efter 5-6 måneder i flasken. Vinen byder på en fantastisk Bourgogne-inspireret aroma, der folder sig ud fra glasset med nuancer af gule æbler, moden citrusfrugt, diskret fadpræg, knust kalk og gule blomster. I smagen er vinen intens og med stor viskositet, men samtidig utrolig læskende og elegant. En fremragende stor hvid Rioja, der kombinerer friskhed med fylde på fantastisk vis. Prøv den til at væld af dybe og intense retter med fisk/skaldyr, grillet kylling serveret med masser af grønt eller til forskellige faste oste, f.eks. den spanske manchego. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
H - Artuke - Wide - 7_Edit.jpg
Produceret af Artuke
Brødrene Arturo og Kike de Miguel Blanco er de nye stjerner i Rioja. På få år har de bragt den lille familievingård helt op i superligaen, over de bedste producenter i Rioja. De har de senere år opkøbt flere gamle parceller i Rioja Alavesa ved byen Banos de Ebro. De gamle marker vækkes til live ved nidkært arbejde i marken. Alt forgår økologisk (bliver certificeret i 2022), og generelt hersker her den tilgang, at vinen laves i marken og ikke i kælderen.
Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra rioja området i Spanien
Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt