Domaine Bouchié Chatellier Pouilly-Fumé - Les Adelins 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Pouilly-Fumé
 • Din Vin Guide
  2022
  2022
  90 point
 • Flaskehalsen
  2022
  2022
 • Concours Mondial du Sauvignon
  2021
  2021
  Guld

Sprød og frisk hvidvin med alt hvad man forventer af en Pouilly-Fumé. Frugtig og mineralsk bouquet og en blød, mellemfyldig smag med et eksotisk præg.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2022
  2022
  90 point
 • Flaskehalsen
  2022
  2022
 • Concours Mondial du Sauvignon
  2021
  2021
  Guld

Sprød og frisk hvidvin med alt hvad man forventer af en Pouilly-Fumé. Frugtig og mineralsk bouquet og en blød, mellemfyldig smag med et eksotisk præg.

Læs mere
 • Sustainable
Spar 35%
Pouilly-Fumé - Les Adelins 2022

Før 259 kr.

169
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fransk landkøkken
Gedeost
Kammusling
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Eksperternes vurdering

Kjær & Sommerfeldt fortæller

Den anmelderroste Pouilly-Fumé - Les Adelins - er et sikkert valg til en god aften.

Beskrivelse

Anmelderrost Sauvignon Blanc

Bouchié Chatellier Les Adelins er en fænomenal Sauvignon Blanc-oplevelse fra det kendte hvidvinsområde Pouilly-Fumé. En vibrerende, elegant og fuldkommen overdådig smagsoplevelse. Noget, de mange topanmeldelser, vinen har høstet de seneste år, vidner om. Med Les Adelins får du en Pouilly-Fumé, der sprudler af elegance og lyse Sauvignon Blanc-noter og sprød, saftig smag med mineralske toner. Vinen byder på sommerlig duft af hvide blomster og sødmefulde æbler.

Charmerende repræsentant for området

Bouchié Chatellier Les Adelins kommer fra AOC-området Pouilly-Fumé i Loire-dalen og er en utrolig flot repræsentant for området. Pouilly-Fumé har gjort Loire-dalen verdensberømt for netop Sauvignon Blanc-hvidvine. Vinene herfra minder en del om vinene fra Sancerre og er ligesom disse meget friske i smagen. Men hvor Sancerre-vinene er mere urteprægede, er det de røgede, mineralske smagsnoter, der kendetegner hvidvinene fra Pouilly-Fumé. Vingården har opnået HVE 3-status (Haute Valeur Environnementale), der er det højeste niveau inden for bæredygtig dyrkning af vin.

En utrolig smagsrejse

Med Les Adelins får du Sauvignon Blanc med livlig bouquet af grape, lime, melon og stikkelsbær med mineralsk præg, der afspejler den flintstensfyldte, lerede jordbund med et højt indhold af østersfossiler, hvor druerne er dyrket. Smagen er blød, mellemfyldig med et eksotisk præg af bl.a. citrus og fersken, krydret med urter og den for området karakteristiske røgede smag. Eftersmagen har et tydeligt mineralsk og salt præg, der fuldender den vibrerende friskhed i vinen. Vinen gør sig utrolig godt i et stort glas, hvor de komplekse duft- og smagsnoter virkelig kan få lov at udfolde sig. En utrolig smagsoplevelse af de helt store - og en ren tørstslukker.

Perfekt til fisk, skaldyr og lyst fjerkræ

Les Adelins er perfekt som hyggedrik på terrassen, i sofaen eller i gode venners selskab. Den passer til fiske- og skaldyrsretter samt til lyst fjerkræ. Den gør sig også godt til (og som ingrediens i) risotto, ligesom den passer fortrinligt til gedeost, salatanretninger og asparges.

Læs hele beskrivelsen
H - Domaine-Bouchie-Chatellier- wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Domaine Bouchié-Chatellier
Domaine Bouchié Chatellier er en af de mest anerkendte vinhuse i Pouilly-Fumé. Igennem fire generationer har Domaine Bouchié Chatellier-familien skabt fantastiske vine af det helt særlige terroir i Pouilly-Fuméer, som på smukkeste vis udtrykker sig i alle deres vine. Hver generation er blevet uddannet hos nogle af Frankrigs bedste landbrugsskoler, og har stået i lære hos andre af landets store vingårde og -producenter, før de selv fik ansvaret for familiens egen vingård. Arnaud Bouchié, som er vingårdens overhoved i dag, har således studeret ønologi og vinhandel i Bourgogne, før han fik overdraget ansvaret for vingården af faderen Bernard Bouchié. Lige siden 1930’erne har familien meget nøje udvalgt de Sauvignon Blanc-vinstokke, de dyrker på deres 22 hektar store vinmarker. De ældste af vinstokkene er således over 65 år gamle.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt