Domaine Bouchié Chatellier Pouilly-Fumé - Premier Millésimé 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Pouilly-Fumé
 • CMB Sauvignon Selection
  2022
  2022
  Guld
 • Vinstyrke2
  2022
  2022
  91+ Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2021
  2021
  18/20 Point

Fænomenal Pouilly-Fumé fra øverste hylde med utrolig smagsrigdom. Velstruktureret, afbalanceret med flot fyldig krop, kompleks mineralitet og en dejlig vedvarende finish.

Læs mere
 • CMB Sauvignon Selection
  2022
  2022
  Guld
 • Vinstyrke2
  2022
  2022
  91+ Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2021
  2021
  18/20 Point

Fænomenal Pouilly-Fumé fra øverste hylde med utrolig smagsrigdom. Velstruktureret, afbalanceret med flot fyldig krop, kompleks mineralitet og en dejlig vedvarende finish.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Pouilly-Fumé - Premier Millésimé 2022
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 319 kr.

239
kr. /stk
Spar i alt 480 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Asparges
Mager fisk
Nordisk køkken
Ost
Østers
Røget kød
Skaldyr
Sushi
Tapas
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Premier Millésimé er Domaine Bouchié Chatelliers topvin og en exceptionel flot hvidvin med utrolig smagsrigdom, kompleksitet og smuk mineralsk tekstur. Domaine Bouchié Chatellier har høstet adskillige internationale priser, medaljer og anerkendelser for deres fantastiske vine. Premier Millésimé er bestemt ingen undtagelse og de mange guldmedaljer vidner om vinens eksemplariske kvalitet.

Kvalitet gennem fire generationer

Domaine Bouchié Chatellier er en af de mest anerkendte vinhuse i Pouilly-Fumé. Forholdene her er perfekte for Sauvignon Blanc, som hele Loire-dalen er så kendt for på hvidvinssiden. Her har familien gennem fire generationer skabt forrygende vine, der på fornemmeste vis udtrykker det lokale terroir i Pouilly-Fumé. Vingården har opnået HVE 3-status (Haute Valeur Environnementale), der er det højeste niveau inden for bæredygtig dyrkning af vin.

Smagen af elegance

Premier Millésimé er kendetegnet ved sin enorme elegance og finesse. Druerne til denne eminente Sauvignon Blanc kommer da også fra nogle af de bedste skråninger i Pouilly-Fumé, Saint Andelain. Her har jorden gennem årtusinder trukket mineralske toner fra det tykke lag af flintesten, der dækker jordbunden. Dette giver den helt unikke mineralske karakter, der kendetegner denne komplekse Pouilly Fumé, idet flintestøvet trækkes op igennem vinstokkens rødder og fordyber vinens frugt med en helt særlig mineralitet.

Vinen laves på de bedste modne druer, som håndplukkes fra familiens egne vinmarker. I bouqueten findes fine urtearomaer balanceret af koncentreret grøn frugt. Smagen er klassisk for en Pouilly-Fumé-vin fra øverste hylde: velstruktureret med flot fyldig krop, friske frugter med de klassiske røgede noter, flintemineralitet og en sprød citrussyre. Den afbalancerede smagsoplevelse afslutter flot i en dejlig lang finish, der bliver hængende i munden. En fænomenal vin, du kan smage, der er blevet kælet for.

Perfekt til fiskeretter og asiatisk

Med sine flotte røgede noter er Premier Millésimé den perfekte ledsager til røget eller marineret laks, såvel som sushi, østers, skaldyr og asiatiske retter.

Læs hele beskrivelsen
H - Domaine-Bouchie-Chatellier- wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Domaine Bouchié-Chatellier
Domaine Bouchié Chatellier er en af de mest anerkendte vinhuse i Pouilly-Fumé. Igennem fire generationer har Domaine Bouchié Chatellier-familien skabt fantastiske vine af det helt særlige terroir i Pouilly-Fuméer, som på smukkeste vis udtrykker sig i alle deres vine. Hver generation er blevet uddannet hos nogle af Frankrigs bedste landbrugsskoler, og har stået i lære hos andre af landets store vingårde og -producenter, før de selv fik ansvaret for familiens egen vingård. Arnaud Bouchié, som er vingårdens overhoved i dag, har således studeret ønologi og vinhandel i Bourgogne, før han fik overdraget ansvaret for vingården af faderen Bernard Bouchié. Lige siden 1930’erne har familien meget nøje udvalgt de Sauvignon Blanc-vinstokke, de dyrker på deres 22 hektar store vinmarker. De ældste af vinstokkene er således over 65 år gamle.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt