Domaine de Montbourgeau En Banode 2019

Frankrig
Frankrig
Jura
L'Etoile

En Banode er en af de mest magiske og mest eftertragtede oxidative vine fra Jura. Dette er moden Puligny-Montrachet, der møder Vin Jaune.

Læs mere

En Banode er en af de mest magiske og mest eftertragtede oxidative vine fra Jura. Dette er moden Puligny-Montrachet, der møder Vin Jaune.

Læs mere
  • Sustainable
En Banode 2019
349
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Ost
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Hasselnød

Hasselnød

Valnød

Valnød

Citronskal

Citronskal

Hvid peber

Hvid peber

Druer
Chardonnay
Savagnin

Beskrivelse

En Banode er en af de mest magiske og mest eftertragtede oxidative vine fra Jura. Det er virkelig en vin, der viser hvor elegante vine, man kan lave fra det kølige og mineralrige terroir i den lille appellation L’Etoile. Jean Gros plantede denne parcel i 1970 med 50 % Chardonnay og 50 % Savagnin og vinen har altid været lavet som et ’field-blend’ af de druer. Vinen er dyrket økologisk, gæret ved den naturlige gær som altid på Montbourgeau og efterfølgende er vinen lagret 30-36 måneder i en blanding af små og store gamle fade uden at fadene bliver toppet op. Efterfølgende blandes vinen og den lagres yderligere i nogle måneder, før den tappes på flaske og frigives. Dette er moden Puligny-Montrachet, der møder Vin Jaune. Vinen byder på en utrolig kompleks aroma pakket med tørrede blomster, saltede mandler, brunet smør, syltede citroner, svampe og orientalske krydderier. På tungen er man ikke i tvivl om at dette er en oxidativ vin, men den har en utrolig mineralitet, syre og friskhed, der gør vinen elegant og kompleks. En fantastisk vin til stort set alt på ostebordet, men selvfølgelig især den lokale comté ost. Prøv den også til retter baseret på en intens bouillon eller til kylling med morkler og evt. en sauce baseret på samme vin. Vinen kan gemmes op til 25 år fra høståret og en åben flaske holder sig frisk i to-tre uger efter den er åbnet.

"The very expressive 2017 L'Etoile En Banode is a 50/50 blend of Chardonnay and Savagnin from a vineyard planted with the two varietals by Jean Gros in 1970. The wine is powerful but delicate and fluid; there's something feminine in the traditional wines from Montbourgeau. This has a strong influence from the flor yeasts, with notes of curry and morel mushrooms, and a strong salinity and minerality." – Luis Gutiérrez, The Wine Advocate

Læs hele beskrivelsen
H-GD8A8890_Edit.jpg
Produceret af Domaine de Montbourgeau
Domaine de Montbourgeaus enestående vine viser den fantastiske finesse, mineralitet og kølighed, der kendetegner vinene fra den lille appellation, Étoile. Domaine de Montbourgeau er et af de historiske fine små domainer i Jura. Domainet er beliggende i den ekstremt lille appellation L’Etoile på blot ca. 50 hektar, hvoraf de ca. 10 tilhører Montbourgeau. L’Etoile betyder stjerne og henviser til den ekstreme rigdom på fossiler (søstjerner), de her har i jorden

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt