Domaine de Montbourgeau Vin Jaune - 62 cl 2015

Frankrig
Frankrig
Jura
L'Etoile
 • Parkers Wine Advocate
  2016
  2016
  98 Point

Vin Jaune er den mest legendariske vintype fra Jura og det er bredt anerkendt at Domaine de Montbourgeau laver en af Juras absolut fineste versioner af Vin Jaune.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2016
  2016
  98 Point

Vin Jaune er den mest legendariske vintype fra Jura og det er bredt anerkendt at Domaine de Montbourgeau laver en af Juras absolut fineste versioner af Vin Jaune.

Læs mere
 • Sustainable
Vin Jaune - 62 cl 2015
849
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Foie Gras
Lyst fjerkræ
Ost
Tapas
Smagsnoter
Hasselnød

Hasselnød

Valnød

Valnød

Citronskal

Citronskal

Hvid peber

Hvid peber

Svampe

Svampe

Røg

Røg

Druer
Savagnin

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Vin Jaune er den mest legendariske vintype fra Jura og det er bredt anerkendt at Domaine de Montbourgeau laver en af Juras absolut fineste versioner af Vin Jaune. Vinen skal tappes i 62 cl. flasker, da man mener, at de resterende 8 cl (i en almindelig flaske), er det, der fordamper under den lange lagring i gamle fade, hvor vinen opholder sig i minimum 6,5 år. Vinen er lavet på 100 % Savagnin fra de ældste vinstokke Montbourgeau har i L’Etoile. Efter den naturlige gæring i ståltanke, lagres vinen oxidativt ’sous voile’ i 6,5 år i små gamle egetræsfade, før vinen aftappes uden brug af klaring eller filtrering og uden brug af svovl. Aromaen er utrolig intens og pakket med nuancer af ristede nødder, svampe, karry, røg, gule æbler, tørrede blomster og grøn te. Den lange lagring og fordampning har gjort vinen meget koncentreret på tungen, men typisk for vinene fra Montbourgeau, så er her samtidig en kølig elegance og friskhed i vinen.

Montbourgeaus Vin Jaune er selvfølgelig det mest oplagte match til den lokale comté-ost eller et bredt udvalg af andre oste, men bør også prøves til cremede supper på f.eks. jordskokker eller kartoffel, gerne smagt til med en god sherry-eddike. Et af vinverdenens mest unikke (og sjældne) produkter. Bør serveres ved 8-10 grader og vinen holder sig frisk i flasken i op mod to-tre måneder, efter den er åbnet.

"Year in, year out, the Vin Jaune from Montbourgeau has shown exceptional finesse and elegance, and the 2012 L'Etoile Vin Jaune is no exception… The resulting wine is nutty and spicy and has some aromas of rubber and petrol, hints of herbs and smoke. The palate is full bodied at 14% alcohol, and the wine shows terrific concentration and balance. Bravo!" –  Luis Gutiérrez, The Wine Advocate

Læs hele beskrivelsen
H-GD8A8890_Edit.jpg
Produceret af Domaine de Montbourgeau
Domaine de Montbourgeaus enestående vine viser den fantastiske finesse, mineralitet og kølighed, der kendetegner vinene fra den lille appellation, Étoile. Domaine de Montbourgeau er et af de historiske fine små domainer i Jura. Domainet er beliggende i den ekstremt lille appellation L’Etoile på blot ca. 50 hektar, hvoraf de ca. 10 tilhører Montbourgeau. L’Etoile betyder stjerne og henviser til den ekstreme rigdom på fossiler (søstjerner), de her har i jorden

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt